Virtuaalivierailu tuo kirjailijan kaukaa lähelle

Lukukeskus välittää kirjailijavierailuja ympäri Suomen ja kaikkialle maailmaan. Silloinkin kun kirjailija on kaukana, virtuaalivierailu mahdollistaa kohtaamisen.

Toisin kuin tallenne tai striimi, virtuaalivierailu perustuu henkilökohtaiseen kohtaamiseen ja vuorovaikutukseen. Voitte keskustella kirjailijan kanssa kirjailijantyöstä, kirjoista ja lukemisen hyödyistä, vaikka kirjailija istuisi satojen kilometrien päässä. Tietokoneen välityksellä kirjailijat ovat vierailleet kouluissa, työväenopiston lukupiirissä, työyhteisöissä ja kirjaston asiakkaiden luona.

Virtuaalivierailun järjestäminen on helppoa: tarvitaan vain nettiyhteys, web-kamera, tietokoneen äänentoisto ja mikrofoni. Voitte tehdä virtuaalivierailun millä tahansa teille tutulla ohjelmalla. Olemme huomanneet, että parhaiten vierailu sujuu silloin, kun se järjestetään tilaajan muutenkin käyttämällä alustalla tai järjestelmällä. Löydät tämän sivun lopusta tarkemmat ohjeet virtuaalivierailun järjestämiseen.

Tutustu virtuaalivierailuja tekeviin kirjailijoihin ja varaa elämys Kirjailijahaussa.

Hinnasto

Virtuaalivierailujen hinnaston löydät täältä: Hinnasto.

Virtuaalivierailuja lapsille ja nuorille

Haluaisiko luokkanne haastatella ulkomailla asuvaa kirjailijaa tai kurkistaa ihka elävän kirjailijan työhuoneeseen?

Palautteiden perusteella virtuaaliset kirjailijavierailut ovat tuoneet ainutlaatuisen hetken kouluarkeen ja vuorovaikutteinen kohtaaminen kirjailijan kanssa on antanut paljon sekä oppilaille että opettajille. Opettajien mukaan virtuaalivierailut eivät kilpaile perinteisten ”live-vierailujen” kanssa. Ennemminkin ne ovat oppilaille uusi ja jännittäväkin tapa tutustua kirjailijaan ja kirjallisuuteen.

Palautteita virtuaalivierailuista:

”Opilaat olivat täysin myytyjä. — Kirjailija tuli eläväksi ja helposti lähestyttäväksi oppilaille.”

”Yksinkertaisesti kaikilla oli mukavaa, kaikki kuuntelivat keskittyneesti ja osallistuivat keskusteluun. Vierailu herätti myös jälkikeskustelua positiivisessa hengessä.”

”Kirjailijan virtuaalivierailu innosti oppilaita lukemaan ja kiinnostumaan ehkä jopa kirjoittamisesta. Yleisön keskittyminen oli myös herpaantumatonta.”

Kirjailija Eppu Nuotion vinkit virtuaalivierailuun valmistautumiseen.

Alle kouluikäisten lasten ryhmille suosittelemme kirjailijavierailun tai työpajan järjestämistä lähivierailuna.

Virtuaalivierailuja aikuisille

Virtuaalivierailu on inspiroiva tapa kohdata esimerkiksi ulkomailla asuva kirjailija tai järjestää etätapaaminen lukupiiriin tai työyhteisöön.

Kirjailija voi kertoa kirjoittamisestaan, teoksistaan, tai esimerkiksi puhua luovuudesta tai muista kirjailijan työhön liittyvistä teemoista tilaajan toiveiden mukaan. Kysy vierailun teknisestä puolesta: kirjailijavierailupalvelu(at)lukukeskus.fi.

Kirjailija Eppu Nuotio vieraili Helsingin työväenopiston kirjallisuuspiirissä keväällä 2020. Kirjallisuuden ja äidinkielen suunnittelijaopettaja Päivi Hytönen kirjoitti virtuaalivierailukokemuksesta Helsingin työväenopiston blogiin: Kirjailijoiden dialogia ja dialogia kirjailijoiden kanssa.

 

Katso video virtuaalivierailusta koulussa

Kirjailija Paula Noronen kertoo virtuaalisesti tekemistään kouluvierailuista.