Lukukeskus tarjoaa työtilaisuuksia kirjallisuuden tekijöille

Lukukeskuksen välittämät vierailut ovat arvostettu ja kirjallisuuden tekijälle sujuva tapa hankkia esiintymistilaisuuksia, tavata lukijoita ja nostaa omaa tunnettavuuttaan. Liity mukaan kirjailijavierailupalveluun!

Eri tahot, erityisesti koulut ja kirjastot, tilaavat palvelumme kautta kirjallisuuden ammattilaisia esiintymään. Lukukeskuksen kirjailijavierailupalvelu hoitaa neuvottelut, sopimukset ja maksuliikenteen tilaajan kanssa. Tilauksen saapuessa otamme yhteyttä kirjailijaan ja sovimme vierailun tarkemmista yksityiskohdista aina tapauskohtaisesti. Kirjailija voi hyödyntää Lukukeskusta sopimusasioissa myös silloin, kun tilaus on tullut suoraan kirjailijalle, esimerkiksi ulkomailta.

Palvelussamme on yli 1000 eri lajien ammattikirjailijaa ja muuta kirjallisuuden tekijää. Kauttamme tilataan vuosittain noin 1800 esiintymistä. Kirjailijoiden kesken tekemämme kyselyn mukaan yli 80 % vastaajista piti palvelujamme kiitettävänä tai hyvänä.

Vierailupalvelun liittymisehdot:

1. Lukukeskuksen kirjailijavierailujen tavoitteena on lukemisen ja lukutaidon edistäminen, kiinnostuksen lisääminen kirjallisuutta kohtaan ja kirjallisuuden tekijöiden työllistäminen.

2. Lukukeskuksen tilaajapalveluun hyväksytään ammattitekijät, jotka ovat ylittäneet julkaisukynnyksen.

3. Olet julkaissut teoksen viiden vuoden sisällä. Oma- ja palvelukustannekirjailijoita ei suuren tarjonnan vuoksi voi valitettavasti liittää tietokantaan.

4. Olet käytettävissä kirjailijavierailuihin ja vastaat Lukukeskuksen yhteydenottoihin sekä päivität kirjailijaesittelyysi ajankohtaiset tiedot.

5. Lukukeskus toimii vierailujen välittäjänä. Saadaksesi vierailupyyntöjä, omia vierailuja kannattaa markkinoida.

Liity mukaan tilaajapalveluumme:

Voit liittyä tilaajapalveluun täyttämällä liittymislomakkeen.

 

Tietojen päivitys palvelussa:

Haluamme helpottaa kirjailijavierailujen tilaamista ja sopivan esiintyjän löytämistä. Pidä siis tietosi Lukukeskuksen tilaajapalvelussa ajan tasalla ja päivitä tietosi säännöllisesti: tietojen päivityslomake.

Pienissä muutoksissa voi olla yhteydessä suoraan Lukukeskukseen: kirjailijat@lukukeskus.fi

Lukukeskus päivittää tietoja varsinaiseen vierailupalveluun kerran kuukaudessa. Uudet tiedot eivät siis ole heti näkyvissä.

Käytännön tietoa palvelusta

Palkkiot

Katso ohjehinnastomme. Halutessaan kirjailija voi myös itse määrittää oman esiintymispalkkionsa.

Palkkio maksetaan vierailun jälkeen mahdollisimman pian, viimeistään kolme viikkoa palkkiolomakkeen saapumisesta. Käytössämme on verkkopalkka ja palkkaerittelyn löydät verkkopankista. Palkkalaskelman toimittaja on Apix.

Palkkiolomake ja matkalaskut

Kun olet tehnyt Lukukeskuksen järjestämän kirjailijavierailun, täytä palkkio- ja matkalaskulomake. Vaikkei sinulla olisi matkakorvauksia, lähetäthän silti tietosi lomakkeen kautta palkkionmaksua varten. Palkkion maksun ehtoina ovat kirjailijan toimittamat maksutiedot ja tositteet mahdollisista matka- ja majoituskustannuksista. Matkakulut korvataan ensisijaisesti julkisten kulkuvälineiden mukaan. Oman auton, taksin tai lentokoneen käytöstä tulee sopia ennen matkaa.

Lisätietoa palkkioista ja laskutuksesta löydät myös usein kysytyistä kysymyksistä kirjailijalle.

Vieraile virtuaalisesti!

Kirjailija voi vierailla Lukukeskuksen kautta myös virtuaalisesti. Virtuaalivierailussa kirjailija esiintyy omalla työhuoneellaan tai siellä päin maailmaa, missä juuri sattuu olemaan. Virtuaalivierailu vaatii kirjailijalta vain toimivan nettiyhteyden, tietokoneen sekä web-kameran ja mikrofonin.

Lue lisää virtuaalivierailuista: Tietoa virtuaalivierailuista kirjailijalle

Olemme koonneet vinkkejä virtuaalivierailuista kirjailijoille: Virtuaalivierailuvinkit kirjailijalle

Tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin

Olemme koonneet vastauksia kirjailijoiden usein kysymiin kysymyksiin tänne: Usein kysytyt kysymykset kirjailijalle.

Lukukeskuksen kirjailijavierailupalvelun henkilökunnan yhteystiedot löydät täältä: Yhteystiedot.

Kokemuksia vierailuista

Katso videolta Salla Simukan, Teemu Keskisarjan ja Vilja-Tuulia Huotarisen kokemuksia ja vinkkejä vierailuihin