Kirjailijalle


Lukukeskus tarjoaa kirjailijoille työtilaisuuksia – liity mukaan!

Lukukeskuksen välittämät vierailut ovat arvostettu ja kirjailijalle sujuva tapa hankkia esiintymistilaisuuksia, tavata lukijoita ja nostaa omaa tunnettavuuttaan. Palvelussamme on jo 1000 eri lajien ammattikirjailijaa ja kauttamme tilataan 1500 esiintymistä vuodessa. Kirjailijoiden kesken tekemämme kyselyn mukaan yli 80 % vastaajista piti palvelujamme kiitettävänä tai hyvänä.

”Jokainen vierailu on ollut ainutlaatuinen ja aina on jäänyt päällimmäiseksi hyvä mieli, tunne, että tämä kannatti tehdä.”

Eri tahot, erityisesti koulut ja kirjastot, tilaavat palvelumme kautta kirjallisuuden alan ammattilaisia esiintymään. Lukukeskus hoitaa neuvottelut, sopimukset ja maksuliikenteen tilaajan kanssa. Tilauksen saapuessa olemme kirjailijaan yhteydessä ja sovimme vierailun tarkemmista yksityiskohdista aina tapauskohtaisesti. Kirjailija voi hyödyntää Lukukeskusta sopimusasioissa myös silloin, kun tilaus on tullut suoraan kirjailijalle, esimerkiksi ulkomailta.

Tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin
Tutustu tilaajapalveluun
Katso video ja vinkkejä vierailuista

1) Liity mukaan tilaajapalveluumme:

Voit liittyä tilaajapalveluun täyttämällä tietosi liittymislomakkeeseen.
Lukukeskuksen tilaajapalveluun hyväksytään ammattitekijät, jotka kuuluvat Finlands Svenska Författareföreningiin, Suomen Kirjailijaliittoon, Suomen kääntäjien ja tulkkien liittoon, Suomen Nuorisokirjailijoihin, Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajiin tai Suomen tietokirjailijoihin sekä esikoiskirjailijat tai kirjailijat, jotka ovat ylittäneet julkaisukynnyksen. Oma- ja palvelukustannekirjailijoita ei suuren tarjonnan vuoksi voi valitettavasti liittää tietokantaan.

2) Jos olet jo liittynyt Lukukeskuksen tilaajapalveluun:

Haluamme helpottaa kirjailijavierailujen tilaamista ja sopivan esiintyjän löytämistä, joten toivomme tietojen olevan Lukukeskuksen tilaajapalvelussa ajan tasalla.
Päivitäthän tietosi lomakkeella. Kirjailija täyttää lomakkeen ja Lukukeskus päivittää tiedot tilaajapalveluun. Vastaathan kysymyksiin siinä muodossa, kuin haluat vastauksen olevan kirjailijaesittelyssäsi. Toivomme, että kirjailijat toimittaisivat itsestään myös hyvälaatuisen kuvan kirjailijaesittelyn yhteyteen.
Pienissä muutoksissa voi olla yhteydessä suoraan Lukukeskukseen: elisa.gronholm@lukukeskus.fi, 0504139512.

Palkkiot

Palkkio maksetaan vierailun jälkeen joka kuun 15. tai viimeinen päivä. Olemme ottaneet käyttöön verkkopalkan 28.2.2019, ja palkkaerittelyn löydät jatkossa verkkopankista. Palkkalaskelman toimittaja on Maventa.
Palkkiotaulukko
Huom! Halutessaan kirjailija voi myös itse määrittää oman esiintymispalkkionsa. 

Matkalaskut

Lähetä laskut sekä kopio verokortista sähköpostitse sini.lindberg@lukukeskus.fi. Tarvitsemme tositteet vain mahdollisista hotelli- ja taksikuiteista sekä lentolipuista. Tositteet voi lähettää sähköpostin liitteenä tai postitse.

Lisätietoa ja tarkempaa infoa palkkion maksusta, laskuttamisesta ja matkalaskuista saat Lukukeskukselta: sini.lindberg@lukukeskus.fi, 050 4107988.

Vieraile virtuaalisesti!

Kirjailija voi vierailla Lukukeskuksen kautta myös virtuaalisesti. Virtuaalivierailussa kirjailija esiintyy omalla työhuoneellaan tai siellä päin maailmaa, missä juuri sattuu olemaan. Virtuaalivierailu vaatii kirjailijalta vain toimivan nettiyhteyden sekä web-kameran ja mikrofonin.
Katso video kirjailijavierailuista

Kirjailjat tyytyväisiä Lukukeskuksen palveluihin

Toteutimme kesällä 2015 kyselyn tilaajapalveluumme kuuluville kirjailijoille. Kyselyyn vastasi 81 kirjailijaa. Palautteen mukaan kirjailijan etu on toimia yhteistyössä Lukukeskuksen kanssa.
Tutustu kyselyn tuloksiin