Lukukeskus tarjoaa kirjallisuuden tekijöille työtilaisuuksia – liity mukaan!

Lukukeskuksen välittämät vierailut ovat arvostettu ja kirjallisuuden tekijälle sujuva tapa hankkia esiintymistilaisuuksia, tavata lukijoita ja nostaa omaa tunnettavuuttaan. Palvelussamme on jo 1000 eri lajien ammattikirjailijaa ja kauttamme tilataan 1800 esiintymistä vuodessa. Kirjailijoiden kesken tekemämme kyselyn mukaan yli 80 % vastaajista piti palvelujamme kiitettävänä tai hyvänä.

Eri tahot, erityisesti koulut ja kirjastot, tilaavat palvelumme kautta kirjallisuuden alan ammattilaisia esiintymään. Lukukeskus hoitaa neuvottelut, sopimukset ja maksuliikenteen tilaajan kanssa. Tilauksen saapuessa olemme kirjailijaan yhteydessä ja sovimme vierailun tarkemmista yksityiskohdista aina tapauskohtaisesti. Kirjailija voi hyödyntää Lukukeskusta sopimusasioissa myös silloin, kun tilaus on tullut suoraan kirjailijalle, esimerkiksi ulkomailta.

Otathan yhteyttä missä tahansa kysymyksissä: Ulla Arkoma, 050 413 4232, ulla.arkoma@lukukeskus.fi.

Tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin

 

Vierailupalvelun liittymisehdot

1. Lukukeskuksen tilaajapalveluun hyväksytään ammattitekijät, jotka ovat ylittäneet julkaisukynnyksen.

2. Olet julkaissut teoksen viiden vuoden sisällä. Oma- ja palvelukustannekirjailijoita ei suuren tarjonnan vuoksi voi valitettavasti liittää tietokantaan.

3. Olet käytettävissä kirjailijavierailuihin ja vastaat Lukukeskuksen yhteydenottoihin sekä päivität kirjailijaesittelyysi ajankohtaiset tiedot.

4. Lukukeskus toimii vierailujen välittäjänä. Saadaksesi vierailupyyntöjä,  kannattaa markkinoida itse vierailuja.

1) Liity mukaan tilaajapalveluumme:

Voit liittyä tilaajapalveluun täyttämällä liittymislomakkeen.

2) Jos olet jo liittynyt Lukukeskuksen tilaajapalveluun:

Haluamme helpottaa kirjailijavierailujen tilaamista ja sopivan esiintyjän löytämistä, joten toivomme tietojen olevan Lukukeskuksen tilaajapalvelussa ajan tasalla.
Päivitäthän tietosi lomakkeella. Kirjailija täyttää lomakkeen ja Lukukeskus päivittää tiedot tilaajapalveluun. Vastaathan kysymyksiin siinä muodossa, kuin haluat vastauksen olevan kirjailijaesittelyssäsi. Toivomme, että kirjailijat toimittaisivat itsestään myös hyvälaatuisen kuvan kirjailijaesittelyn yhteyteen.
Pienissä muutoksissa voi olla yhteydessä suoraan Lukukeskukseen: suvi.alanko@lukukeskus.fi, 0503319051.

Käytännön tietoa kirjailijalle

Alla tietoa vierailun palkkiomaksusta ja -käytänteistä. Etkö löydä vastausta kysymykseesi tai kaipaat lisätietoja? Ota yhteyttä: lukukeskus@lukukeskus.fi

Palkkiot

Palkkio maksetaan vierailun jälkeen mahdollisimman pian,  viimeistään kolme viikkoa palkkiolomakkeen saapumisesta. Käytössämme on verkkopalkka ja palkkaerittelyn löydät verkkopankista. Palkkalaskelman toimittaja on Apix. Katso ohjehinnastomme.
Huom! Halutessaan kirjailija voi myös itse määrittää oman esiintymispalkkionsa. 

Palkkiolomake ja matkalaskut

Kun olet tehnyt Lukukeskuksen järjestämän kirjailijavierailun,  täytä palkkio- ja matkalaskulomake (lomake sijaitsee Lukukeskuksen verkkosivuilla). Vaikkei sinulla olisi matkakorvauksia, lähetäthän silti tietosi lomakkeen kautta palkkionmaksua varten. Palkkion maksun ehtoina ovat kirjailijan toimittamat maksutiedot ja tositteet mahdollisista matka- ja majoituskustannuksista. Matkakulut korvataan ensisijaisesti julkisten kulkuvälineiden mukaan. Oman auton, taksin tai lentokoneen käytöstä tulee sopia ennen matkaa.

Lisätietoa ja tarkempaa infoa palkkion maksusta, laskuttamisesta ja matkalaskuista saat Lukukeskukselta: maija.nyback@lukukeskus.fi, 050 4107988.

Vieraile virtuaalisesti!

Kirjailija voi vierailla Lukukeskuksen kautta myös virtuaalisesti. Virtuaalivierailussa kirjailija esiintyy omalla työhuoneellaan tai siellä päin maailmaa, missä juuri sattuu olemaan. Virtuaalivierailu vaatii kirjailijalta vain toimivan nettiyhteyden, tietokoneen sekä web-kameran ja mikrofonin. Jos olet halukas tekemään vierailuja virtuaalisesti, mutta tämä ei käy vielä ilmi kirjailijatiedoistasi, tai haluat kuulla lisää virtuaalivierailuista ota yhteyttä: lukukeskus@lukukeskus.fi

Tutustu virtuaalivierailuvinkkeihin

“Jokainen vierailu on ollut ainutlaatuinen ja aina on jäänyt päällimmäiseksi hyvä mieli, tunne, että tämä kannatti tehdä.”

Kokemuksia vierailuista

Katso videolta Salla Simukan, Teemu Keskisarjan ja Vilja-Tuulia Huotarisen kokemuksia ja vinkkejä vierailuihin