Näin tilaat kirjailijan

1. Lukukeskuksen tilaajapalvelusta löydät kauno- tieto- ja näytelmäkirjailijoita, kääntäjiä, käsikirjoittajia, kuvittajia ja sarjakuvantekijöitä, joita voi tilata esiintyjiksi. Voit selata kirjailijoita ilman kirjautumista Kirjailijahaku-sivulla.  Tutustu erilaisiin vierailutyyppeihin ja lue lisää vierailuista Tietoa tilaajalle -sivulta.

2. Jos haluat tilata esiintyjän, rekisteröidy ensin käyttäjäksi. Rekisteröityminen on maksutonta. Rekisteröityneenä käyttäjänä näet myös oman tilaushistoriasi ja tietosi löytyvät automaattisesti tilauslomakkeesta. Jatkossa voit kirjautua aina samoilla tunnuksilla. Antamasi sähköposti toimii käyttäjätunnuksena. Jos sähköposti muuttuu, sinun tulee rekisteröityä uudelleen.

Huom! Tilaus tulisi tehdä vähintään neljä viikkoa ennen tapahtuman ajankohtaa.

3. Voit etsiä sopivaa kirjailijaa nimellä tai tarkemmalla haulla Kirjailijahaku-sivulla. Kertomalla mm. yleisön kohderyhmän, vierailun tyypin tai esiintymiskielen löydät sopivia esiintyjiä. Pääset tekemään tilauksen klikkaamalla hakutuloksista haluttua kirjailijaa. Jos haluamaasi kirjailijaa ei löydy tietokannasta, voit siirtyä suoraan tilauslomakkeeseen, ja täyttää haluamasi kirjailijan nimen kirjailija-kenttään. Lukukeskuksen tuottaja selvittää, onko kyseistä kirjailijaa mahdollista saada vierailulle. Toivomme tilausta vähintään neljä viikkoa ennen tapahtuma-aikaa.

4. Täytä tilauslomake. Mitä tarkemmat tiedot annat vierailusta, sitä nopeammin tilauksesi on mahdollista käsitellä. Voit käyttää samaa tilauslomaketta useamman eri kirjailijan tilaamiseen. Ensimmäisen kirjailijan merkittyäsi saat näkyviin lisäkenttiä. Jos haluamaasi kirjailijaa ei löydy tietokannasta, voit silti täyttää haluamasi kirjailijan nimen kirjailija-kenttään. Lukukeskuksen tuottaja selvittää, onko kyseistä kirjailijaa mahdollista saada vierailulle.

5. Vierailuun liittyviä lisätietoja voit täyttää lisätietokenttään, samoin varatessasi samalla tilauksella useamman vierailun. Huomioithan, että kouluvierailuissa yleisön koko vaikuttaa vierailun hintaan.

6. Tehtyäsi tilauksen Lukukeskuksen tuottaja käsittelee tilauksen, ottaa yhteyttä kirjailijaan ja selvittää muut tarvittavat tiedot. Pyrimme vastaamaan tilauspyyntöihin mahdollisimman nopeasti, mutta ruuhka-aikoina tähän voi mennä useampi arkipäivä. Tämän jälkeen saat viestin varauksen etenemisestä ja arvion vierailun kustannuksista. Tietoa palkkioista ja matkakorvauskäytännöstä löytyy Hinnasto-sivulta.

7. Lukukeskus tekee vierailusta sopimuksen ja laskuttaa tilaajaa jälkikäteen.

 

Otathan yhteyttä missä tahansa kysymyksissä: Ulla Arkoma, 050 413 4232  ulla.arkoma(at)lukukeskus.fi.

Tutustu myös usein kysyttyihin kysymyksiin.