Koulumysteeri

 Koulumysteeri Lataa painokelpoinen kuva

Työpajat

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Ilkka Mattila mysteerityöpaja alakouluikäisille

Kirjojeni kohderyhmä

Alakoulu

Kuvaus

Koulumysteeri (5.–6.lk)

Henkilökunnalla on koulutuspäivä, joten koulu on täynnä sijaisia. Oppilailla olisi siis tiedossa helppo päivä… Vai onko sittenkään?

Oppitunteja on todellisuudessa moninkertainen määrä. Onneksi ne voidaan käydä ryhmissä omaan tahtiin. Matkan varrella joudutaan mm. rehtorin puhutteluun. Pelkästään oppituntien tehtävien ratkominen ei riitä, sillä kouluun on soluttautunut valehenkilökuntaa. Kuka keksii, ketkä sijaisista ovat huijareita?

Toiminnallinen Koulumysteeri loppukeskusteluineen kestää pari oppituntia. Seikkailu on itseohjautuva, joten aikuisille jää hyvin aikaa oppilaiden eriyttämiseen. Maksimi osallistujamäärä kerrallaan on 48 oppilasta, joten esim. rinnakkaisluokat voivat osallistua yhtäaikaa. Seikkailu voidaan järjestää myös useamman kerran peräkkäin saman päivän aikana.

Koulumysteeri voidaan järjestää myös etänä. Tällöin koulut saavat etukäteen tarkat toimintaohjeet seikkailun järjestämistä varten. Loppukoonnissa voimme hyödyntää pikaviestimiä, tai voimme sopia seikkailun virtuaalivierailun yhteyteen . Nuoremmille oppilaille voidaan järjestää oma, hieman helpotettu tehtäväkokonaisuus.

Työapajan vetää kirjailija Ilkka Mattila.