Koulumysteeri

 Koulumysteeri Ladda en bild som kan publiceras

Verkstäder

Skriv ut faktapaket

Logga in och beställ

Ilkka Mattila mysteerityöpaja alakouluikäisille

Målgruppen för mina böcker

Lågstadium

Beskrivning

Koulumysteeri (5.–6.lk)

Henkilökunnalla on koulutuspäivä, joten koulu on täynnä sijaisia. Oppilailla olisi siis tiedossa helppo päivä… Vai onko sittenkään?

Oppitunteja on todellisuudessa moninkertainen määrä. Onneksi ne voidaan käydä ryhmissä omaan tahtiin. Matkan varrella joudutaan mm. rehtorin puhutteluun. Pelkästään oppituntien tehtävien ratkominen ei riitä, sillä kouluun on soluttautunut valehenkilökuntaa. Kuka keksii, ketkä sijaisista ovat huijareita?

Toiminnallinen Koulumysteeri loppukeskusteluineen kestää pari oppituntia. Seikkailu on itseohjautuva, joten aikuisille jää hyvin aikaa oppilaiden eriyttämiseen. Maksimi osallistujamäärä kerrallaan on 48 oppilasta, joten esim. rinnakkaisluokat voivat osallistua yhtäaikaa. Seikkailu voidaan järjestää myös useamman kerran peräkkäin saman päivän aikana.

Koulumysteeri voidaan järjestää myös etänä. Tällöin koulut saavat etukäteen tarkat toimintaohjeet seikkailun järjestämistä varten. Loppukoonnissa voimme hyödyntää pikaviestimiä, tai voimme sopia seikkailun virtuaalivierailun yhteyteen . Nuoremmille oppilaille voidaan järjestää oma, hieman helpotettu tehtäväkokonaisuus.

Työapajan vetää kirjailija Ilkka Mattila.