Ilkka Mattila

 Ilkka Mattila Lataa painokelpoinen kuva

Haapavesi

Kirjailijavierailut
Työpajat
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Räätälöityjä vierailuja seikkailulla tai ilman!

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Alakoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Kuulinko oikein? Kaipasitko uudenlaisia keinoja, joiden avulla nuoriso innostuisi lukemisesta? Ideanikkari vastaa huutoosi tuorein konstein!

Olen kirjailija ja luokanopettaja pohjoisesta. Vuosien varrella reppuuni on kertynyt monenlaista oppia, jota hyödynnän nyt nuorten parissa toimiessani. Tarjoan kirjailijavierailujen yhteydessä toiminnallista puuhaa. Onko mielessäsi jotain erityistä? Kerro tarpeistasi – minä kehittelen ratkaisun.

Tärkein osa tuotantoani on Mysteerinmurtajat-sarja, joka houkuttelee kaikenikäisiä lukemisen pariin. Interaktiivinen dekkari tarjoaa erilaisen lukukokemuksen, sillä lukija pääsee ratkomaan rikoksia päähenkilön avustuksella. Kaunokirjallisuus ja tosielämä videoineen, kuvineen ja äänitiedostoineen linkittyvät kirjassa tiiviisti toisiinsa.

Salapoliisiteema tarjoaa vierailulle mielenkiintoisen kehyksen, joka innostaa nuoria. Järjestänkin vierailujen yhteydessä lukutaitoa tukevia seikkailuja. Niitä on testattu mm. kirjakaupassa, kouluissa ja messuilla.

 

Mitä teen vierailulla?

Tavoitteeni on hoksauttaa nuoret tarttumaan kirjaan. Teen myös perinteisiä käyntejä, mutta mieluiten liitän alakouluvierailuihin seikkailun (sopii virtuaalivierailun yhteyteen), jossa osallistujat liikkuvat, pohtivat ja oppivat. Sen avulla olemme jo vanhoja tuttuja, kun siirrymme keskustelemaan lukemisesta.

Koulumysteeri (3.–4.lk)
Koulussa on pyörinyt kutsumattomia vieraita. Oppilaiden täytyy selvittää, kuka heistä syyllistyi törkeään tuhotyöhön.

Teemat: eläimet, lukeminen
Kesto: seikkailu 1h, vierailu 1h
Osallistujia: 1–2 luokkaa, ryhmissä tai pareittain


Koulumysteeri (5.–6.lk)
Henkilökunnalla on koulutuspäivä, joten koulu täyttyy sijaisista. Oppilailla on siis tiedossa helppo päivä... Vai onko sittenkään? Tehtävien ratkominen ei riitä, sillä kouluun on soluttautunut valehenkilökuntaa. Kuka keksii, ketkä sijaisista ovat huijareita?

Teemat: kirjallisuus, kouluarki, huumori
Kesto: seikkailu 1–2h, loppukoonti ja vierailu 1h
Osallistujia: 1–2 luokkaa (maks. 48 oppilasta) ryhmissä

Tuotanto

Mysteerinmurtajat huvipuistossa, Reuna 2019

Mysteerinmurtajat – Neljän rikoksen syksy, Reuna 2018

Lasten nikkarointikirja, Readme.fi 2015

Novelleja parissa antologiassa ja lehdessä

Lisää:
https://reunalla.fi/search?q=ilkka+mattila