Virtuaalivierailut

Lukukeskus välittää virtuaalivierailuja ja -työpajoja kaikenikäisille ja eri tilaisuuksiin. Virtuaalivierailu on helppo tapa toteuttaa turvallinen vierailu poikkeusoloissa tai silloin, kun välimatkat estävät lähivierailun toteutumisen. Virtuaalivierailu luo ainutlaatuisen kohtaamisen ja mahdollistaa vierailuun ulottuvuuksia, joita ei välttämättä voi toisintaa lähivierailulla.
”Kirjoittamiseni kannalta on upeaa se, että minun ei tarvitse matkustaa minnekään vaan voin pysyä kotona, omassa työhuoneessani.”

Lukukeskus välittää kirjailijavierailuja ympäri Suomen ja kaikkialle maailmaan. Silloinkin kun kirjailija ja yleisö ovat kaukana toisistaan, virtuaalivierailu mahdollistaa kohtaamisen. Toisin kuin tallenne tai striimi, vierailu perustuu henkilökohtaiseen kohtaamiseen ja vuorovaikutukseen.

Lukukeskuksen virtuaalipalvelua on toteutettu menestyksekkäästi jo usean vuoden ajan. Tietokoneen välityksellä kirjailijat ovat vierailleet oppilaiden kodeissa, työväenopiston lukupiirissä, työyhteisöissä ja kirjaston asiakkaiden luona. Lukukeskuksen tuottaja on vierailuissa paikalla ja varmistaa vierailujen sujuvuuden. Virtuaalipalvelua kehitettiin edelleen poikkeuskevään 2020 aikana.

Lukukeskuksen kyselyn mukaan 100 % kirjailijoista lähtisi uudelleen virtuaalivierailulle. 100 % mielestä virtuaalivierailukokemus oli kokemuksena hyvä tai kiitettävä.  Kirjailijoiden mielestä ohjelma oli helppokäyttöinen, ohjeet selkeät ja tekniikka toimiva.

”Oli kivaa kun Lukukeskuksen tuottaja oli mukana esityksessä. Joskus esiintyessä tuntee olonsa yksinäiseksi, nyt ei tullut yhtään sellaista oloa.”

”Tekninen tsekkaus etukäteen auttoi keskittymään sisältöön, ja tilanne oli mukava ja keskusteleva.”

Virtuaalivierailun järjestäminen on helppoa, tarvitaan vain nettiyhteys, web-kamera ja tietokoneen äänentoisto ja mikrofoni. Lukukeskuksen tuottaja päivystää ohjelman äärellä kaikkien virtuaalivierailujen ajan ja varmistaa toimivan yhteyden sekä auttaa teknisissä asioissa.

Vinkit vierailuun valmistautumiseen

Oletko menossa virtuaalivierailulle esiintymään? Katso vinkit vierailuun valmistautumiseen. Jos haluat lisätietoa virtuaalivierailusita, ota yhteyttä: Suvi Alanko, suvi.alanko(@)lukukeskus.fi