Silja
Vuorikuru

 Silja Vuorikuru Lataa painokelpoinen kuva

© Jouni Harala / SKS

Helsinki

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Työpajat
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijakooste

Kirjaudu sisään tilataksesi kirjailijavierailuita.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Alakoulu , Lukio/ammattikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Olen kotimaisen kirjallisuuden tutkija ja tietokirjailija (s. 1977). Väittelin tohtoriksi Helsingin yliopistossa, kotimaisen kirjallisuuden oppiaineessa syksyllä 2012: tutkimuskohteenani oli Suomen ja Viron yhteisen kirjailijan Aino Kallaksen tuotanto.

Keväällä 2017 julkaisin Aino Kallaksen elämäkerran ”Aino Kallas. Maailman sydämessä” (Suomalaisen Kirjallisuuden Seura).

Sekä tutkijana että tietokirjailijana olen kiinnostunut Suomen ja Viron kirjallisista suhteista sekä yleisemmin 1900-luvun vaihteen ja alun kirjallisuudesta.

Asun Helsingissä puolisoni ja kahden tyttäreni kanssa.

Mitä teen vierailulla?

Voin pitää luentoja ja / tai esitelmiä sekä antaa kirjailijahaastatteluja Aino Kallaksen tuotannosta, Suomen ja Viron kirjallisista suhteista sekä yhteisistä kirjailijoista, 1900-luvun vaihteen ja alun suomalaisesta ja virolaisesta kirjallisuudesta. Myös keskustelut ja muut yhteistilaisuudet toisten kirjailijoiden kanssa sekä ovat mahdollisia. Mieluusti osallistun myös erilaisten lukupiirien toimintaan.

Tuotanto

Aino Kallas. Maailman sydämessä. SKS 2017
Kauneudentemppelin ovella. Aino Kallaksen tuotanto ja raamatullinen subteksti. Unigrafia 2012
Elämisen taiteesta. Aino Kallaksen ja Anna-Maria Tallgrenin kirjeenvaihtoa kolmelta vuosikymmeneltä. (Toimittajana). Otava 2008