Silja Vuorikuru

 Silja Vuorikuru Lataa painokelpoinen kuva

© Jouni Harala / SKS

Helsinki

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Virtuaalivierailut
Haastattelut / juonnot

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Olen kirjallisuudentutkija, tietokirjailija ja selkokirjailija.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Olen kirjallisuudentutkija (FT), tietokirjailija ja selkokirjailija. Työskentelen tutkijana Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran tutkimusosastolla.

Olen tutkinut kirjailija Aino Kallaksen elämää ja tuotantoa sekä väitöskirjassani (2012) että kirjoittamassani elämäkerrassa “Aino Kallas – maailman sydämessä” (SKS 2017), joka on käännetty myös viron kielelle. Tutkijana olen tarkastellut myös Suomen ja Viron kirjallisia suhteita, kotimaisia arkkiveisuja sekä Titanic-aihetta 1910-luvun suomalaisessa kirjallisuudessa. Luennoin, pidän esitelmiä, teen verkkovierailuja ja annan kirjailijahaastatteluja mielelläni kaikista näistä aihepiireistä.

Lukemisen edistäminen on keskeinen mielenkiintoni kohde, johon olen perehtynyt etenkin selkokirjallisuuden näkökulmasta. Ensimmäinen selkokirjani on selkomukautus “Suomalaisia naiskirjailijoita – Minna Canth, Maria Jotuni ja Aino Kallas” (Reuna 2019). Se koostuu Canthin, Jotunin ja Kallaksen novellien selkokielisistä mukautuksista.

Mitä teen vierailulla?

Puhun vierailuilla Aino Kallaksen elämästä ja tuotannosta, Suomen ja Viron kirjallisista suhteista, kotimaisesta arkkiveisutuotannosta ja Titanic-aiheesta suomalaisessa kirjallisuudessa. Olen valmis pitämään luentoja, esitelmiä ja kirjavinkkauksia myös selkokirjallisuudesta.

Tuotanto

Suomalaisia naiskirjailijoita - Minna Canth, Maria Jotuni ja Aino Kallas. 2019. Reuna.

Aino Kallas. Maailma südames. 2018. Varrak, Viro.

Aino Kallas. Maailman sydämessä. 2017. Suomalaisen Kirjallisuuden Seura.

Kauneudentemppelin ovella. Aino Kallaksen tuotanto ja raamatullinen subteksti. (Väitöskirja.) Helsingin yliopisto. 2012.