Silja Vuorikuru

 Silja Vuorikuru Ladda en bild som kan publiceras

© Jouni Harala / SKS

Helsinki

Författarbesök
Föreläsningar
Bokprat
Virtuella författarbesök

Skriv ut faktapaket

Logga in och beställ

Olen kirjailija ja kirjallisuudentutkija.

Målgruppen för mina böcker

Aikuiset , Lågstadium , Lukio/ammattikoulu , Högstadium

Beskrivning

Olen kirjailija ja kirjallisuudentutkija (FT). Lisäksi olen julkaissut tieto- ja selkokirjoja. Työskentelen tutkijana Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran tutkimusosastolla.

Esikoisromaanini ”Kultalintu, mustasulka” (Aarni 2021) on yksi Kustannus Aarnin ”Minä ja metsä” -kirjoituskilpailun (2020) kolmesta voittajateoksesta. Kirja on fiktiivinen kuvaus äidin kuolemasta pienen tyttären kokemana.

Aiemmin olen tutkinut kirjailija Aino Kallaksen elämää ja tuotantoa sekä väitöskirjassani (2012) että kirjoittamassani elämäkerrassa “Aino Kallas – maailman sydämessä” (SKS 2017), joka on käännetty myös viron kielelle. Tutkijana olen tarkastellut myös Suomen ja Viron kirjallisia suhteita sekä Titanic-aihetta 1910-luvun suomalaisessa kirjallisuudessa.

Kiinnostukseni kohteisiin lukeutuu myös selkokirjallisuus. Olen laatinut kaksi selkomukautusta, Elina Karjalaisen lastenromaanin ”Uppo-Nalle” (Avain 2021) ja “Suomalaisia naiskirjailijoita – Minna Canth, Maria Jotuni ja Aino Kallas” (Reuna 2019) sekä selkokielisen tietokirjan ”Titanic – maailman suurin laiva” (Avain 2021). Kysymykset lukemisen edistämisestä ja kirjallisuuden saavutettavuudesta ovat sydäntäni lähellä.

Vad jag gör under besöken

Luennoin, pidän esitelmiä, teen verkkovierailuja ja annan kirjailijahaastatteluja mielelläni kaikkien teosteni aihepiireistä.

Produktion

Kultalintu, mustasulka. Romaani. Kustannus Aarni 2021.

Titanic – maailman suurin laiva. (selkokielinen lasten ja nuorten tietokirja) Avain 2021.

Elina Karjalainen: Uppo-Nalle (selkomukautus). Avain 2021.

Suomalaisia naiskirjailijoita - Minna Canth, Maria Jotuni ja Aino Kallas (selkomukautus). 2019. Reuna. Aino Kallas. Maailma südames. 2018. Varrak, Viro.

Aino Kallas. Maailman sydämessä. 2017. Suomalaisen Kirjallisuuden Seura.

Kauneudentemppelin ovella. Aino Kallaksen tuotanto ja raamatullinen subteksti. (Väitöskirja.) Helsingin yliopisto. 2012.