Taru Viinikainen

 Taru Viinikainen Lataa painokelpoinen kuva

© Veikko Somerpuro

Heinola

Kirjailijavierailut
Kirjavinkkaus
Työpajat
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Kirjoitan huipputyypeille, lapsille.

Kirjojeni kohderyhmä

Alakoulu , Alkuopetus , Päiväkoti/esikoulu

Kuvaus

Olen heinolalainen lastenkirjailija. Kirjoitan Tiltu ja Lettu -lastenromaanisarjaa, jossa seikkailevat isosisko, pikkusisko ja heidän leikkimökissään asuva yrmeä puutarhatonttu, sekä helppolukuista Lukupalat-sarjaa Neppari-nimisestä tytöstä, joka tykkää pupuista.

Kirjailijana olen esiintynyt muun muassa esikouluissa ja alakouluissa, kirjakaupoissa ja aikuisten harrasteryhmissä. Päivätyökseni opetan lukiossa äidinkieltä ja kirjallisuutta. Olen suomen kielestä väitellyt filosofian tohtori ja opiskellut muun muassa draamapedagogiikkaa.

Mitä teen vierailulla?

Kerron vierailulla esimerkiksi kirjailijan työstä ja lastenkirjan kirjoittamisen vaiheista. Esittelen mielelläni omaa tuotantoani ja voin lukea teoksiani ääneen. Voin myös osallistua kirjallisuuskeskusteluihin tai vinkata eri-ikäisille sopivia kirjoja. Lisäksi erityisesti kirjastovierailuilla voin kertoa Heinolan kaupunginkirjaston Tiltun ja Letun lukuleikkimaailma -hankkeen suunnittelusta ja toteutuksesta.

Esiinnyn yksin tai niin, että minua haastatellaan. Esitykseni tukena käytän kuvia, jotka auttavat pieniäkin kuulijoita keskittymään. Rohkaisen kuulijoita kysymään aina, kun tulee mieleen jokin asia, josta haluaisi tietää lisää, ja kyselen yleisöltä myös itse. En oikeastaan edes osaa pönöttää.

Sovitusti voin teettää vierailullani erilaisia mielikuvitus- tai kirjoitusharjoituksia, ja minulla on käytettävissä myös Tiltuun ja Lettuun liittyviä luku- ja askartelutehtäviä. Tykkään ideoida ja innostun helposti – suunnittelen mielelläni esitykseni tilaajien kanssa kohderyhmän mukaan.

Tuotanto

Tiltu ja Lettu – Outo opettaja (kuv. Oili Kokkonen), 2021, WSOY
Neppari ja Neiti Lutunen (kuv. Netta Lehtola), 2021, WSOY
Tiltu ja Lettu – Taskukaihon tapaus (kuv. Oili Kokkonen), 2020, WSOY
Tiltu ja Lettu – Kadonneet puutarhatontut (kuv. Oili Kokkonen), 2019. WSOY
Tiltu ja Lettu – Joulujupakka (kuv. Oili Kokkonen), 2018, WSOY
Tiltu ja Lettu – Leikkimökin asukas (kuv. Oili Kokkonen), 2017, WSOY