Taru
Viinikainen

Kirjojeni kohderyhmä

Kuvaus

Olen lastenkirjailija. Kirjoitan Tiltu ja Lettu -sarjaa, jossa seikkailevat isosisko, pikkusisko ja pertinjuntti, puutarhatonttu. Sarjassa on tähän mennessä ilmestynyt kolme osaa, Leikkimökin asukas (2017), Joulujupakka (2018) ja Kadonneet puutarhatontut (2019). Kirjasarja on suunnattu suunnilleen viisivuotiaasta peruskoulun alaluokkalaisille, ja sitä on verrattu mm. Marjatta Kurenniemen Onneli ja Anneli -kirjoihin.

Olen suomen kielestä väitellyt filosofian tohtori ja lukion äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja. Lisäksi olen opiskellut muun muassa draamapedagogiikkaa.

Mitä teen vierailulla?

Kerron vierailulla esimerkiksi kirjailijan työstä ja lastenkirjan kirjoittamisen vaiheista. Esittelen mielelläni omaa tuotantoani ja voin lukea teoksiani ääneen. Voin myös keskustella esimerkiksi päiväkodin tai koulun opetushenkilökunnan kanssa lukuharrastukseen innostamisesta tai yleisesti lasten- ja nuortenkirjallisuudesta, vinkata eri-ikäisille sopivia kirjoja tai ohjata opettajia luovan kirjoittamisen opettamisessa. Minulla on vuosien kokemus myös lasten ja nuorten lehtikirjoittamisen ohjaamisesta.

Esiinnyn yksin tai niin, että minua haastatellaan. Esitykseni tukena käytän kuvia, jotka auttavat pieniäkin kuulijoita keskittymään. Rohkaisen kuulijoita kysymään aina, kun tulee mieleen jokin asia, josta haluaisi tietää lisää, ja kyselen yleisöltä myös itse. Sovitusti voin teettää vierailullani pieniä mielikuvitus- tai kirjoitusharjoituksia.

Tykkään ideoida ja innostun helposti – suunnittelen mielelläni esitykseni tilaajien kanssa kohderyhmän mukaan.

Tuotanto

Tiltu ja Lettu – Leikkimökin asukas, Tiltu ja Lettu – Joulujupakka, Tiltu ja Lettu – Kadonneet puutarhatontut