Taru Viinikainen

 Taru Viinikainen Ladda en bild som kan publiceras

© Veikko Somerpuro

Heinola

Författarbesök
Bokprat
Verkstäder
Virtuella författarbesök

Skriv ut faktapaket

Logga in och beställ

Kirjoitan huipputyypeille, lapsille.

Målgruppen för mina böcker

Lågstadium , Förskola , Päiväkoti/esikoulu

Beskrivning

Olen heinolalainen lastenkirjailija. Kirjoitan Tiltu ja Lettu -romaanisarjaa (kuv. Oili Kokkonen), jossa seikkailevat isosisko, pikkusisko ja heidän leikkimökissään asuva yrmeä puutarhatonttu. Hyväntuulisessa sarjassa on tähän mennessä ilmestynyt neljä osaa. Se on suunnattu suunnilleen viisivuotiaista peruskoulun alaluokkalaisille.

Helmikuussa 2021 minulta ja kuvittaja Netta Lehtolalta ilmestyy uuden Lukupalat-sarjan avausosa, Neppari ja neiti Lutunen. Se kertoo alakouluikäisen tytön haaveista saada oma pupu.

Olen esiintynyt muun muassa esikouluissa ja alakouluissa, kirjakaupoissa ja aikuisten harrasteryhmissä. Päivätyökseni opetan lukiossa äidinkieltä ja kirjallisuutta. Olen suomen kielestä väitellyt filosofian tohtori ja opiskellut muun muassa draamapedagogiikkaa.

Vad jag gör under besöken

Kerron vierailulla esimerkiksi kirjailijan työstä ja lastenkirjan kirjoittamisen vaiheista. Esittelen mielelläni omaa tuotantoani ja voin lukea teoksiani ääneen. Voin myös osallistua kirjallisuuskeskusteluihin tai vinkata eri-ikäisille sopivia kirjoja. Lisäksi erityisesti kirjastovierailuilla voin kertoa Heinolan kaupunginkirjaston Tiltun ja Letun lukuleikkimaailma -hankkeen suunnittelusta ja toteutuksesta.

Esiinnyn yksin tai niin, että minua haastatellaan. Esitykseni tukena käytän kuvia, jotka auttavat pieniäkin kuulijoita keskittymään. Rohkaisen kuulijoita kysymään aina, kun tulee mieleen jokin asia, josta haluaisi tietää lisää, ja kyselen yleisöltä myös itse. En oikeastaan edes osaa pönöttää.

Sovitusti voin teettää vierailullani erilaisia mielikuvitus- tai kirjoitusharjoituksia, ja minulla on käytettävissä myös Tiltuun ja Lettuun liittyviä luku- ja askartelutehtäviä. Tykkään ideoida ja innostun helposti – suunnittelen mielelläni esitykseni tilaajien kanssa kohderyhmän mukaan.

Produktion

Tiltu ja Lettu – Outo opettaja, tulossa 2021, WSOY.
Neppari ja neiti Lutunen, tulossa 2021, WSOY.
Tiltu ja Lettu – Taskukaihon tapaus, 2020, WSOY.
Tiltu ja Lettu – Kadonneet puutarhatontut, 2019. WSOY.
Tiltu ja Lettu – Joulujupakka, 2018, WSOY.
Tiltu ja Lettu – Leikkimökin asukas, 2017, WSOY.