Heidi Viherjuuri

 Heidi Viherjuuri Lataa painokelpoinen kuva

© D.R.

Saksa

Kirjailijavierailut
Kirjavinkkaus
Työpajat
Virtuaalivierailut
Haastattelut / juonnot

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Iloinen ja ihmisläheinen lastenkirjailija, joka on opettajataustansa vuoksi tottunut esiintyjä.

Kirjojeni kohderyhmä

Alkuopetus , Päiväkoti/esikoulu

Kuvaus

Olen äidinkielenopettaja, jonka elämä heitti asumaan Saksaan. Vieraskielisessä ympäristössä minun oli mahdollista vetäytyä omaan kirjoituskuplaani, jossa alkoi syntyä lastenkirjallisuutta. Suomessa olen esiintynyt kirjamessuilla ja tehnyt useita koulu- ja kirjastovierailuja, Saksassa olen esiintynyt niin kirjamessuilla, kirjakaupoissa kuin kirjastoissakin. Olen siis varsin kokenut esiintyjä ja viihdyn erilaisten yleisöjen ja tilaisuuksien parissa.

Vierailujen runko perustuu usein omiin teoksiini, mutta tavoitteeni on innostaa yleisöä ylipäänsä lukemisen ja kirjoittamisen pariin. Kerron kirjoistani ja niiden synnystä ja kirjoittamisesta ja vastaan yleisön tai haastattelijan kysymyksiin. Jaan keskustelun ohessa usein kirjavinkkejä ja suosittelen kirjoja. Joskus olen vetänyt työpajatyyppistä tekstin käsittelyä, jossa luettua tekstiä puretaan kysymysten, piirrostehtävien tai askartelujen avulla. Vierailut ovat yleensä hyvin interaktiivisia ja lämminhenkisiä.

Mitä teen vierailulla?

Olen valmis puhumaan kaikesta kirjoihin, erityisesti lastenkirjoihin, ja kirjoittamiseen liittyvästä. Olen pitänyt esitelmiä esimerkiksi Heinähattu ja Vilttitossu -kirjoista, ja minua kiinnostavat erilaiset lastenkirjoissa pinnalla olevat teemat. Voisin sanoa tuntevani suomenkielisen lastenkirjallisuuskentän hyvin mutta olen perehtynyt myös jonkin verran saksalaiseen ja eurooppalaiseen lastenkirjallisuuteen ja kustannusmaailmaan.

Olen pitänyt joitain työpajoja lapsille, ja niissä tekstiä on lähestytty erilaisin keinoin kirjoittamisesta ja kysymyksiin vastaamisesta piirtämiseen ja askarteluun.

Tuotanto

https://www.kustannusmakela.fi/app/product/writer/view/-/id/57

https://www.w1-media.de/autoren/heidi-viherjuuri-2196?verlag=woowbooks