Heidi Viherjuuri

 Heidi Viherjuuri Ladda en bild som kan publiceras

© D.R.

Saksa

Författarbesök
Bokprat
Verkstäder
Virtuella författarbesök
Intervjuare / konferencier

Skriv ut faktapaket

Logga in och beställ

Iloinen ja ihmisläheinen lastenkirjailija, joka on opettajataustansa vuoksi tottunut esiintyjä.

Målgruppen för mina böcker

Förskola , Päiväkoti/esikoulu

Beskrivning

Olen äidinkielenopettaja, jonka elämä heitti asumaan Saksaan. Vieraskielisessä ympäristössä minun oli mahdollista vetäytyä omaan kirjoituskuplaani, jossa alkoi syntyä lastenkirjallisuutta. Suomessa olen esiintynyt kirjamessuilla ja tehnyt useita koulu- ja kirjastovierailuja, Saksassa olen esiintynyt niin kirjamessuilla, kirjakaupoissa kuin kirjastoissakin. Olen siis varsin kokenut esiintyjä ja viihdyn erilaisten yleisöjen ja tilaisuuksien parissa.

Vierailujen runko perustuu usein omiin teoksiini, mutta tavoitteeni on innostaa yleisöä ylipäänsä lukemisen ja kirjoittamisen pariin. Kerron kirjoistani ja niiden synnystä ja kirjoittamisesta ja vastaan yleisön tai haastattelijan kysymyksiin. Jaan keskustelun ohessa usein kirjavinkkejä ja suosittelen kirjoja. Joskus olen vetänyt työpajatyyppistä tekstin käsittelyä, jossa luettua tekstiä puretaan kysymysten, piirrostehtävien tai askartelujen avulla. Vierailut ovat yleensä hyvin interaktiivisia ja lämminhenkisiä.

Vad jag gör under besöken

Olen valmis puhumaan kaikesta kirjoihin, erityisesti lastenkirjoihin, ja kirjoittamiseen liittyvästä. Olen pitänyt esitelmiä esimerkiksi Heinähattu ja Vilttitossu -kirjoista, ja minua kiinnostavat erilaiset lastenkirjoissa pinnalla olevat teemat. Voisin sanoa tuntevani suomenkielisen lastenkirjallisuuskentän hyvin mutta olen perehtynyt myös jonkin verran saksalaiseen ja eurooppalaiseen lastenkirjallisuuteen ja kustannusmaailmaan.

Olen pitänyt joitain työpajoja lapsille, ja niissä tekstiä on lähestytty erilaisin keinoin kirjoittamisesta ja kysymyksiin vastaamisesta piirtämiseen ja askarteluun.

Produktion

https://www.kustannusmakela.fi/app/product/writer/view/-/id/57

https://www.w1-media.de/autoren/heidi-viherjuuri-2196?verlag=woowbooks