Harri Veistinen

 Harri Veistinen Lataa painokelpoinen kuva

Ylöjärvi

Kirjailijavierailut
Työpajat
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Monipuolinen tv-käsikirjoittaja, nuortenkirjailija ja kuunnelmantekijä. Ja tv-sarja Dallasin erikoisasiantuntija vailla vertaa.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Alakoulu , Lukio/ammattikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Olen ylöjärveläinen kirjailija ja tv-käsikirjoittaja. Tarinat ovat olleet iso osa minua lapsuudesta alkaen ja olen kirjoittanut ammatikseni reippaasti yli puolet elämästäni: televisiosarjoja, kuunnelmia ja kirjoja. En ehkä osaa jutella fiksuja ja ajankohtaisia, mutta olen nähnyt kirjoittajamaailmaa monesta kulmasta, ja minulla olisi kyllä erikoisia juttuja tuosta kummallisesta ammatista, eli kirjoittamisesta.

Olen tehnyt mukavasti koulu- ja kirjastovierailuja, ja parhaiten se sujuisi, kun on valmiita kysymyksiä.

Mitä teen vierailulla?

Mitä teen vierailulla? Ainakaan minulla ei ole pienintäkään aikomusta lukea omia tekstejäni! Mutta mielelläni kertoisin tarinanrakentamisesta ja kirjoittamisesta. Eli esimerkiksi mistä ideat tulevat ja mitä kummaa niille pitäisi tehdä, että ne saisi järkevään muotoon. Vierailu sujuisi kätevästi haastattelutyylillä mutta toki minulta voisi onnistua kepeä eikä niin tosikkomainen työpajakin, jossa leikittelisimme ryhmäkirjoittamisella tai tarinan rakentamisella. Mutta olisipa se haastattelija.

Keskustelujen aiheinani voisivat olla tv-käsikirjoittaminen, kuunnelmat, nuorille kirjoittaminen, ryhmäkirjoittaminen ja luovuus ylipäätään. Niin, ja jos mennään oikein syvälliseksi, voisin keskustella tunteja pelkästään Paluu tulevaisuuteen -trilogiasta, televisiosarja Dallasista ja musiikista... Tai sitten voimme puhua vain kirjoittamisesta.

Tuotanto

Kotitekoisen poikabändin vaiheet, 2019, Kustantamo S&S
17 on rakkauden luku, 2018, Storytel
Kotitekoisen poikabändin alkeet, 2016, Kustantamo S&S

Lelumesta-televisiosarja, 2019-2020, YLE TV2
Mun ainoot 30 minsaa -televisiosarja, 2013, YLE TV2
Rakastuin mä luuseriin -televisiosarja, 2005, YLE TV2

Mummon Avaruusukko-kuunnelmasarja, 2020, YLE Radioteatteri
Voita tähti kotiin -kuunnelma, 2019, YLE Radioteatteri
Festarikesä-kuunnelma, 2007, YLE Radioteatteri