Harri Veistinen

 Harri Veistinen Ladda en bild som kan publiceras

Ylöjärvi

Författarbesök
Verkstäder
Virtuella författarbesök

Skriv ut faktapaket

Logga in och beställ

Monipuolinen tv-käsikirjoittaja, nuortenkirjailija ja kuunnelmantekijä. Ja tv-sarja Dallasin erikoisasiantuntija vailla vertaa.

Målgruppen för mina böcker

Aikuiset , Lågstadium , Lukio/ammattikoulu , Högstadium

Beskrivning

Olen ylöjärveläinen kirjailija ja tv-käsikirjoittaja. Tarinat ovat olleet iso osa minua lapsuudesta alkaen ja olen kirjoittanut ammatikseni reippaasti yli puolet elämästäni: televisiosarjoja, kuunnelmia ja kirjoja. En ehkä osaa jutella fiksuja ja ajankohtaisia, mutta olen nähnyt kirjoittajamaailmaa monesta kulmasta, ja minulla olisi kyllä erikoisia juttuja tuosta kummallisesta ammatista, eli kirjoittamisesta.

Olen tehnyt mukavasti koulu- ja kirjastovierailuja, ja parhaiten se sujuisi, kun on valmiita kysymyksiä.

Vad jag gör under besöken

Mitä teen vierailulla? Ainakaan minulla ei ole pienintäkään aikomusta lukea omia tekstejäni! Mutta mielelläni kertoisin tarinanrakentamisesta ja kirjoittamisesta. Eli esimerkiksi mistä ideat tulevat ja mitä kummaa niille pitäisi tehdä, että ne saisi järkevään muotoon. Vierailu sujuisi kätevästi haastattelutyylillä mutta toki minulta voisi onnistua kepeä eikä niin tosikkomainen työpajakin, jossa leikittelisimme ryhmäkirjoittamisella tai tarinan rakentamisella. Mutta olisipa se haastattelija.

Keskustelujen aiheinani voisivat olla tv-käsikirjoittaminen, kuunnelmat, nuorille kirjoittaminen, ryhmäkirjoittaminen ja luovuus ylipäätään. Niin, ja jos mennään oikein syvälliseksi, voisin keskustella tunteja pelkästään Paluu tulevaisuuteen -trilogiasta, televisiosarja Dallasista ja musiikista... Tai sitten voimme puhua vain kirjoittamisesta.

Produktion

Kotitekoisen poikabändin vaiheet, 2019, Kustantamo S&S
17 on rakkauden luku, 2018, Storytel
Kotitekoisen poikabändin alkeet, 2016, Kustantamo S&S

Lelumesta-televisiosarja, 2019-2020, YLE TV2
Mun ainoot 30 minsaa -televisiosarja, 2013, YLE TV2
Rakastuin mä luuseriin -televisiosarja, 2005, YLE TV2

Mummon Avaruusukko-kuunnelmasarja, 2020, YLE Radioteatteri
Voita tähti kotiin -kuunnelma, 2019, YLE Radioteatteri
Festarikesä-kuunnelma, 2007, YLE Radioteatteri