Liisa Väisänen

 Liisa Väisänen Lataa painokelpoinen kuva

© Marco Peretto

Espanja

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Virtuaalivierailut
Juhlapuheet

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Mukaansatempaava, kokenut esiintyjä, jonka kulttuurihistorialliset näkemykset tuovat uusia näkökulmia tapahtumiin osallistujille.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset

Kuvaus

Tietokirjoja ja  oppikirjoja kulttuurihistoriasta, taidehistoriasta ja symboliikasta. Asiantuntija käsikirjoittajana ja esiintyjänä YLEn Merkkien Salat sarjassa sekä televisiossa että radiossa.

Esiintymiskokemusta televisiokameroiden lisäksi oppilaitoksissa luennoitsijana, julkishallinnollisissa laitoksissa, yksityisissä tilaisuuksissa, messuilla, kouluttajana, opettajana, asiantuntijaluennoitsijana ja panelistina. Esiintymiskokemusta on kertynyt muuallakin kuin Suomessa mm Italiassa, Ranskassa ja Espanjassa, usein myös monikielisissä, kansainvälisissä konferensseissa.

Esiintymisten aiheet ovat olleet laaja-alaisia, mutta yleensä yleiseen kulttuurihistoriaan, taidehistoriaan tai symboliikkaan liittyviä. Toki esiintymisiä on ollut myös panelistina kulttuurikeskusteluihin liittyen.

Asuinpaikkakunta on Espanja, joten virtuaalivierailut onnistuvat nopeallakin aikataululla, läsnäolovierailut kannattaa tilata ajoissa, jotta sopiva ajankohta Suomessa ehditään löytää.

Mitä teen vierailulla?

Skaala on laaja, sillä kokemusta on noin 15 vuoden ajalta. Muutamia esimerkkejä eritysitilaisuuksista: Ruoan symboliikka, kukkien symboliikka, silmän symboliikka, symbolit arjessa ja taiteessa, taidehistoria yleinen ja erityinen, kuinka symbolit voivat tehdä parempia johtajia, kuinka symboleja voi käyttää markkinoinnissa.

Yleisen kulttuurihistorian osalta, olen muun muassa messuilla valmistanut joitain historiallisia ruokia kertoen samalla niiden kulttuurihistoriallisesta taustasta.

Kouluvierailuilla olen puhunut humanismin mahdollisuuksista työelämässä, yleissivistyksen merkityksestä.

Kouluttajana olen opettanut kuvan ja tilan katsomista. Valmistan mielelläni tilaisuuksia tarpeen mukaan.

Tuotanto

https://kirjapaja.fi/kirjailijat/vaisanen-liisa/

Verkkaisuuden Filosofiaa (2013), kirjapaja
Mitä Symbolit Kertovat (2015) , kirjapaja
Kaikki Italiani (2017) , kirjapaja
Kuvan Tuhat sanaa (2017), kirjapaja
Enemmän Espanjaa (2018), kirjapaja
Symbolien Pitopöydässä (2018),kirjapaja
Ranska Rakkaudella (2019), kirjapaja
Renessanssin toiset kasvot (2020), tutorsmibook
Välimeren Helmet (2021), kirjapaja

Lukion oppikiroja: Uskonto ja Taide sekä Uskonto ja Arkkitehtuuri kurssit 5 ja 6. Arkki (2018) ja Aava (2018) -oppikirjat: Edita ja Edu-kustannus
Meikkauksen käsikirja, osuus: Naisenhistoria, 2018, Edita

Tulossa: Helsingin arkkitehtuurin symboliikka, SKS, 2022
FEmkanten/ YLE käsikirjoittaja Merkkien Salat 2 tuotantokautta.