Liisa Väisänen

 Liisa Väisänen Ladda en bild som kan publiceras

© Marco Peretto

Espanja

Författarbesök
Föreläsningar
Verkstäder
Virtuella författarbesök
Festtal
Intervjuare / konferencier

Skriv ut faktapaket

Logga in och beställ

Paljon kirjoittanut tietokirjailija ja kokenut esiintyjä myös Televisiossa ja radiossa, erikoisala kulttuurihistoria, taide ja symboliikka.

Målgruppen för mina böcker

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu , Högstadium

Beskrivning

Kirjoitan tietokirjoja ja oppikirjoja taiteesta ja kulttuurihistoriasta. En ole tavanomianen taiteenhirtorioitsija, joka puhuu vain taiteesta. Näen taiteen aina osana omaa aikaansa. Jos puhun taideteoksesta avaan sen kautta koko maalausajankohdan maailman.

Erikoistumisalaani ovat symbolit, joista olen kirjoittanut, luennoinut ja puhunut paljon myös mediassa, mutta toisaalta myös ammattiryhmille esimerkiksi markkinnoinnin ammattilaisille  logojen suunnittelijoille ja teatterimaskeerajille.

Luennoin ja puhun mielelläni myös kuvanlukemisen taidosta, sen tärkeydestä sekä medianlukutaidosta.

Olen käsikirjoittanut televisioon asiantuntijakesäkirjoittajana jo kaksi tuotantokautta Merkkien Salat TV-sarjaan sekä samannimiseen radiosarjaan. Esiintymiskokemukseni on pitkä paitsi luennoilla, kouluttajana ja opettajana,kouluvierailuilla, työpaikkavierailuilla, puhujana niin myös televisiossa ja radiossa.

Olen esiintynyt  kansainvälisissä yhteyksissä muilla kielillä erimaalaisille yleisöille.

Vad jag gör under besöken

Esimerkkejä luennoistani:
kuvan lukemisen taito, symbolit ja symboliikka, alkemia, lääketieteen historia, Välimeren alueen historia, kauneuden ja rumuuden historia, taidehistoria, puutarhojen symbolikka, ruokapöydön symboliikka, mitä kaikkea tuotemerkillä voi kertoa, Italian, Ranskan, Espanjan kulttuurihistoria, Uskontojen historia.

Luennoin myös etänä ja livestreaming luennoilla. Pidän työpajoja muunmuassa kuvanlukemisesta, niin että osallistujat lukevat kuvaa ja minä ohjaan heidän katsettaan näkemään kuvan ymmärtäen sen sisällön. Samoin pidän työpajoja tilan katselemiseen tai puutarhavierailuja niin, että keskitymme puutarhan rakentamiseen arkkitehtonisena ja taiteellisena kokonaisuutena ei luonnontieteellisenä. Teen vierailuja ravintoloissa selittäen ruokailuun liittyvien asioiden ja ruoka-aineiden symboliikkaa. Ruokailu on niin paljon muutakin kuin elintarvikkeita. Juhlapyhinä opastan näkemään traditioiden historialliset taustat olipa kyse joulusta, juhannuksesta tai pääsiäisestä.

Produktion

https://kirjapaja.fi/kirjailijat/vaisanen-liisa/

MM.:
Uskosta Taiteeseen, Kirjapaja 2010
Seimien Historia
Ikkuna Pyhään, kristilliset symbolit, Kirjapaja 2012
Verkkaisuuden Filosofiaa, Kirjapaja 2014
Mitä Symbolit Kertovat?, Kirjapaja 2017
Kaikki Italiani, Kirjapaja 2017
Kuvan Tuhat Sanaa, Kirjapaja 2017
Enemmän Espanjaa, Kirjapaja 2018
Symbolien pitopöytä (tulossa)
Oppikirjoja: uskonto ja taide