Absurdit aakkoset -työpaja

 Absurdit aakkoset -työpaja Lataa painokelpoinen kuva

© Etana editions

Helsinki

Työpajat

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Runoilija Harri Hertellin työpajoissa tutustutaan runouteen ja kirjaimiin.

Kirjojeni kohderyhmä

Alkuopetus , Päiväkoti/esikoulu

Kuvaus

Runoilija Harri Hertellin vetämissä Absurdit aakkoset -runotyöpajoissa tutustutaan saman nimiseen kirjaan pohjautuvien esimerkkien kautta runouteen ja kirjaimiin tavalla, joka osallistaa sekä viihdyttää lapsia aina päiväkoti-ikäisistä alakoulun ensimmäisille luokille asti. Työpajat soveltuvat mainiosti myös sellaisille oppijoille, joille suomen kieli ei ole vielä täysin tuttua.

Hauskoissa ja mukaansa tempaavissa työpajoissa kuullaan vauhdikkaita sekä lapsen maailmaa kunnioittavia aakkosrunoja, joiden yhteydessä nähdään myös palkitun kuvittajan Laura Merzin omaperäistä sekä leikkisää kuvakieltä. Työpajoissa kirjoitetaan myös yhdessä runoja tavalla, joka pitää osallistumiskynnyksen matalana tarjoten kuitenkin samalla onnistumisen sekä oivaltamisen kokemuksia.

Työpajat soveltuvat parhaiten 0-8 vuotiaille. Työpajojen kesto on neuvoteltavissa, mutta useimmiten kokonaisuudet kestävät 45-90 minuuttia.

Mitä teen vierailulla?

Työpajojen vetäjänä toimii Uudenmaan taidepalkinnollakin huomioitu lavarunouden pioneeri Harri Hertell (s.1985), jolla on yli 15 vuoden kokemus esiintymisestä sekä runotyöpajoista kaiken ikäisten ihmisten kanssa. Hertell on julkaissut kahdeksan aikuisille suunnattua runokirjaa, yhden lasten runokirjan sekä yhden lavarunoutta käsittelevän opaskirjan. Hertell on esiintynyt laajalti Euroopassa ja hänet tunnetaan mm. Helsinki Poetry Connection -kollektiivin perustajana sekä lukemattomien erilaisten runotapahtumien vetäjänä.

Tuotanto

Absurdit aakkoset (Etana editions, 2022)