Tiina Katriina Tikkanen

 Tiina Katriina Tikkanen Lataa painokelpoinen kuva

© Riikka Kantinkoski

Helsinki

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Työpajat
Virtuaalivierailut
Juhlapuheet

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Rohkea kirjailija ja sympaattinen esiintyjä, joka osaa keskustella syvällisesti vaikeistakin aiheista.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset

Kuvaus

Olen sanavalmis, vuoden 2020 esikoiskirjailija, joka kirjoittaa työkseen kaikenlaisia tekstejä: kaunokirjallisuutta, journalistisia artikkeleita, mainostekstejä, verkkosivujen sisältöjä, blogia.

Kirjailijana olen ollut paljon esillä eri medioissa (mm. Helsingin Sanomat, YLE, Aamulehti, Satakunnan Kansa, MeNaiset) ja puhunut esimerkiksi lapsuudessa koettujen traumojen vaikutuksista myöhempään elämään. Lisäksi olen tottunut kertomaan, kuinka vaikeita kokemuksia voi käsitellä kirjoittamisen ja kirjallisuuden avulla. Olen myös puhunut paljon faktan ja fiktion suhteesta sekä omien elämänkokemusten hyödyntämisestä kaunokirjallisessa kirjoittamisessa.

Olen taustaltani myös sosiaalitieteilijä, joten niin yksilön, perheen, yhteisön kuin koko yhteiskunnan hyvinvoinnin parantamiseen liittyvät teemat ovat minulle tuttuja.

Mitä teen vierailulla?

Puhun mielelläni omaelämänkerrallisesta luovasta kirjoittamisesta sekä lukemisen ja kirjoittamisen merkityksestä vaikeissa elämäntilanteissa. Voin esimerkiksi kertoa, miten mielikuvitusta ja luovuutta pystyy kehittämään ja miten oikeita tapahtumia voi käyttää materiaalina fiktion tekemisessä. Kehitän itseäni kirjoittajana myös erilaisten kirjoitustehtävien avulla, joita mielelläni jaan kirjoittamisesta kiinnostuneille. Lisäksi voin kertoa erilaisten tekstien kirjoittamisen eroista.

Olen valmis pitämään näistä kaikista aiheista myös työpajoja ja luentoja.

Tuotanto

Suurteoksia, antologia, 2021 Tammi
Toinen silmä kiinni, 2020 Atena