Tiina Katriina Tikkanen

 Tiina Katriina Tikkanen Ladda en bild som kan publiceras

© Riikka Kantinkoski

Helsinki

Författarbesök
Föreläsningar
Bokprat
Verkstäder
Virtuella författarbesök
Festtal

Skriv ut faktapaket

Logga in och beställ

Rohkea kirjailija ja sympaattinen esiintyjä, joka osaa keskustella syvällisesti vaikeistakin aiheista.

Målgruppen för mina böcker

Aikuiset

Beskrivning

Olen sanavalmis, vuoden 2020 esikoiskirjailija, joka kirjoittaa työkseen kaikenlaisia tekstejä: kaunokirjallisuutta, journalistisia artikkeleita, mainostekstejä, verkkosivujen sisältöjä, blogia.

Kirjailijana olen ollut paljon esillä eri medioissa (mm. Helsingin Sanomat, YLE, Aamulehti, Satakunnan Kansa, MeNaiset) ja puhunut esimerkiksi lapsuudessa koettujen traumojen vaikutuksista myöhempään elämään. Lisäksi olen tottunut kertomaan, kuinka vaikeita kokemuksia voi käsitellä kirjoittamisen ja kirjallisuuden avulla. Olen myös puhunut paljon faktan ja fiktion suhteesta sekä omien elämänkokemusten hyödyntämisestä kaunokirjallisessa kirjoittamisessa.

Olen taustaltani myös sosiaalitieteilijä, joten niin yksilön, perheen, yhteisön kuin koko yhteiskunnan hyvinvoinnin parantamiseen liittyvät teemat ovat minulle tuttuja.

Vad jag gör under besöken

Puhun mielelläni omaelämänkerrallisesta luovasta kirjoittamisesta sekä lukemisen ja kirjoittamisen merkityksestä vaikeissa elämäntilanteissa. Voin esimerkiksi kertoa, miten mielikuvitusta ja luovuutta pystyy kehittämään ja miten oikeita tapahtumia voi käyttää materiaalina fiktion tekemisessä. Kehitän itseäni kirjoittajana myös erilaisten kirjoitustehtävien avulla, joita mielelläni jaan kirjoittamisesta kiinnostuneille. Lisäksi voin kertoa erilaisten tekstien kirjoittamisen eroista.

Olen valmis pitämään näistä kaikista aiheista myös työpajoja ja luentoja.

Produktion

Suurteoksia, antologia, 2021 Tammi
Toinen silmä kiinni, 2020 Atena