Anniina
Tarasova

 Anniina Tarasova

© Marek Sabogal / Gummerus

Helsinki

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Työpajat
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijakooste

Kirjaudu sisään tilataksesi kirjailijavierailuita.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu

Kuvaus

Jännittävä esikoisromaanini Venäläiset tilikirjani (Gummerus) julkaistiin helmikuussa 2018. Olen tehnyt urani kasvuyrityksen johdossa ja nuorten korkeakoulutettujen rekrytointien parissa, mistä varmasti johtuu romaanini työelämäpainotus. Kirjoitin romaanin käsikirjoitusta 7 vuotta ja kokonaiset 7 eri versiota. Tämän puristuksen jälkihiellä tituleeraan itseäni pitkäjänteisen ja tavoitteellisen kirjoittamisen asiantuntijaksi. Romaanini tapahtumapaikkana on Pietari, jossa olen itse opiskellut ja työskennellyt puolitoista vuotta aikuisiälläni.

Esikoiskirjailijana olen kiertänyt tapahtumissa haastateltavana, luennoimassa tai ihan vain keskustelemassa ihmisten kanssa. Olen ollut mukana lukupiireissä ja pitänyt työpajoja kirjoittamisesta tai omien unelmien pohdiskelusta kiinnostuneille.

Mitä teen vierailulla?

Esimerkkejä luennoista tai aiheista:

- Esikoisromaanini Venäläiset tilikirjani: Pietari romaanin miljöönä, venäläinen kulttuuri sekä romaanin dekadentti ja urahullu sankaritar Reija Wren
- Tieni kirjailijaksi / Tavoitteellinen kirjoittaminen
- Venäläisen ja suomalaisen työelämän erot, samankaltaisuudet ja törmäyspisteet
- Mitä kasvuyrityksen työskentely opetti minulle korkeakoulutetuista nuorista, suomalaisesta työelämästä ja johtamisesta?
- Hulluilta tuntuvien uraunelmien toteuttaminen
- Milloin ja miten ottaa urariskejä?
- Haluatko esimieheksi? Millainen on johtajan "pomoaura"?

Esimerkkejä työpajoista:

- Sisäisen kriitikon hiljentäminen ja flow-tilan lähestyminen kirjoittaessa
- Millainen on oma unelmaurakarttani?

Tuotanto

Venäläiset tilikirjani, Gummerus 2018

Reija Wren saa elämänsä tilaisuuden: komennuksen Pietariin suorittamaan konsernin sisäistä tarkastusta. Konsernin hallituksen puheenjohtajana toimineen isänsä ammatilliseen varjoon jäänyt Reija jättää turkulaisen, sympaattisen mutta vaarattoman Veli-Pekan suunnittelemaan hääkutsuja ja hyppää pää edellä Pietarin ekspatriaattien skumpanhuuruiseen arkeen. Mutta kun Reijan tutkimukset edistyvät, komennus muuttuu vaaralliseksi ja ystävät vihollisiksi.

Venäläiset tilikirjani on reteä ja omaperäinen kuvaus särmikkäistä naisista työmaailmassa. Samalla se on hauska ja persoonallinen tarina venäläisen ja suomalaisen kulttuurin kitkasta ja kiimasta. Reija on bisnesmaailman Bridget Jones, kunnianhimoinen ja peloton, epätäydellinen nuori nainen. Töissä pilkut ja desimaalit menevät paikoilleen, mutta vapaa-ajalla Reija rällää bissellä ja sikareilla, pelaa pleikkaa ja pokeria ja nauttii elämästä.

Lisää "Reijan uravinkeistä", kirjailijan Venäjä-kokemuksista ja muusta:
https://www.anniinatarasova.fi/blogi/