Petri Tamminen

 Petri Tamminen Lataa painokelpoinen kuva

© Ville Juurikkala, Otava

Asikkala

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Työpajat
Virtuaalivierailut
Juhlapuheet
Haastattelut / juonnot

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Haluan puhua niin, että yleisö haluaa kuunnella.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset

Kuvaus

Kirjojeni vakioaiheita ovat häpeä ja pelko ja niistä aiheutuva yksinäisyys. Kun puhun kirjallisuudesta, en häpeä enkä pelkää. Kirjallisen puheenvuoron tarkoitus on täsmälleen sama kuin kirjojen: viihdyttää, lohduttaa ja päästä samaan maailmaan toisten kanssa.
Olen työskennellyt kirjailijana 25 vuotta ja puhunut sinä aikana kirjastoissa, kouluissa ja kirjallisuustapahtumissa Suomessa yli 50 paikkakunnalla ja ulkomailla 11 maassa.

 

Mitä teen vierailulla?

Puhun tietysti kirjoistani ja yleisesti kirjailijantyöstä, mutta paljon olen puhunut myös suomalaisuudesta, mies-teemoista, vanhemmuudesta, häpeästä, pelosta ja huumorista.

Luovaa kirjoittamista olen opittanut 20 vuotta yliopistossa, opistoissa ja verkkokursseilla.

Varsinkin kouluissa olen puhunut usein lukemisen merkityksestä. Silloinkaan en julista enkä edes mainosta, vaan annan esimerkkien tehota, ja vetoan lukemisen välittömään hyötyyn ja huviin, seuraavan ajatuskulun mukaisesti:
– Ihmismieli on täynnä sekavia tuntemuksia ja ajatuksia.
– Nämä tuntemukset ja ajatukset pysyvät sekavina sekä itselle että muille, jos niitä ei osaa kääntää sanoiksi.
– Tällaista kääntämisen taitoa voi onneksi oppia: Kun lukee ja kääntää kirjan hauskoja ja jännittäviä ja liikuttavia lauseita mielessään tuntemuksiksi, oppii tekemään sen saman toisin päin.
– Omien tuntemusten ja ajatusten kääntäminen lauseiksi on elintärkeä taito.

Tuotanto

Olen kirjoittanut 13,5 teosta – kuusi romaania, kuusi lyhytproosateosta yhden lastenkirjan ja puolet kirjeenvaihtokirjasta. Lisäksi olen kirjoittanut viisi kuunnelmaa. Esikoisteos "Elämiä" ilmestyi vuonna 1994. Viimeisimmät teokset ovat Meriromaani (2015), Suomen historia (2017), Musta vyö (2019) ja Silloin tällöin onnellinen (2020).