Petri
Tamminen

 Petri Tamminen Ladda en bild som kan publiceras

© Ville Juurikkala, Otava

Vääksy

Författarbesök
Föreläsningar
Bokprat
Verkstäder
Virtuella författarbesök

Skriv ut faktapaket om författaren

Logga in för att boka ett författarbesök

Ställen för uppträdanden

Lågstadium , Gymnasium , Arbetarinstitut , Universitet , Bibliotek , Kulturcentrum eller -institution , Företag , Förening , Församling , Kulturevenemang , Fest eller privat tillställning

Landskap

Päijänne-Tavastland

Beskrivning

Kirjojeni vakioaiheita ovat häpeä, yksinäisyys ja pelot, mutta pidän itseäni humoristina. Haaveilen virkkeestä joka naurattaa ääneen mutta puristaa samalla sydämestä.

Vad jag gör under besöken

Olen puhunut vierailuillani paljon huumorista, miehen sielunelämästä ja omaelämäkerrallisen aineiston käytöstä. Kirjoittajakursseja ja työpajoja olen vetänyt parikymmentä vuotta. Niissä keskityn proosan kirkkauteen, ilmaisun tehokkuuteen, havaintojen tekemiseen, aiheiden valintaan ja luovuuden löytämiseen.

Olen puhunut lukemisen merkityksestä paljon, ja puhun siitä mielelläni.
Erityisesti nuorten kanssa kaikki kuluneet mielikuvat kirjallisuuden itseisarvosta ovat käyttökelvottomia. Sen sijaan pitää vedota lukemisen välittömään hyötyyn ja huviin.

Pääpointtini ovat:

– Ihmisen mieli on täynnä sekavia tuntemuksia ja ajatuksia.
– Nämä tuntemukset ja ajatukset pysyvät sekavina sekä itselle että muille, jos niitä ei osaa kääntää sanoiksi, kieleksi.
– Tätä kääntämisen taitoa voi kuitenkin helposti oppia.
– Se tapahtuu ihan itsestään siinä samalla, kun lukee hauskoja ja jännittäviä kirjoja.
– Sillä lukeminen on sitä samaa kääntämistä, siinä se vain tehdään toisin päin, lauseita käännetään mielessä tuntemuksiksi.
– Omien tuntemusten ja ajatusten kääntäminen lauseiksi on kaikissa ammateissa (jopa rap-artistin ammatissa) ja ylipäätään elämässä arvokas taito.

Produktion

Olen kirjoittanut 5 lyhytproosateosta, 5 romaania ja 5 kuunnelmaa. Ensimmäinen teos "Elämiä" ilmestyi 1994, viimeisin "Meriromaani" vuonna 2015.
Suomen historia, 2017.