Helena
Syrjälä

Kirjojeni kohderyhmä

Kuvaus

Olen 1988 Perhossa syntynyt, nykyisin Seinäjoella asuva kirjailija ja blogisti. Kynä on minulle tunteiden tulkki ja merkitsee tapaa ilmaista sekä viestiä asioita ympäristölle. Mielestäni hyvä teksti koskettaa vahvasti lukijaa.

Olen opiskelija, yrittäjä ja erityislapsen äiti. Poikani asuu nykyisin Eskoossa Seinäjoella. Toimin hänen omaishoitajanaan ennen kodin ulkopuolelle sijoittamista ja mm. tämä elämänkokemus heijastuu kirjalliseen tuotantooni.

Olen visuaalinen ihminen ja haluan toteuttaa itseäni kirjoittamisen, musiikin ja malliprojektien kautta. Haluan siis yhdistää eri taiteenlajeja esim. mallikuvia tai musiikkia/äänimaisemia tekstin tueksi.

Runot ja novellit ovat sydäntäni lähellä, mutta pyrin lukemaan kirjallisuutta laidasta laitaan. Tavoitteena ja haaveena onkin kirjoittaa elämän aikana mahdollisimman paljon erilaista tuotantoa, joihin saan lisää valmiuksia opintojen jälkeen.

Kirjoittajana olen havainnoija, pohtija ja herkkä tulkitsija. Haluan kirjoittaa muiden riivittäväksi sen, mitä ääneen ei pysty sanomaan. Kirjoitan erityisherkkyydestä, mielialahäiriöistä ja ihmiselämän haasteista. Kirjoitan voimattomuudesta ja riittämättömyydestä, mutta toisaalta taas toiveikkuudesta ja voimaantumisesta.

Musiikillinen ilmaisu on myös osa minua, sillä olen pianisti ja kumppanini on äänisuunnittelija/muusikko. Opiskelin musiikin perusteet lapsuudessa Keski-Pohjanmaan konservatoriossa ja lauloin seurakunnan kuorossa. Musiikin kautta on siis tullut pohja esiintymiselle jo lapsena. Olen myös urheilija ja juniorivalmentaja salibandyseurassa. Koen, että luova tekeminen ja urheilu täydentävät toinen toisiaan.

Mitä teen vierailulla?

Haluan kannustaa ihmisiä lukemaan ja rohkaista taiteelliseen itsensä ilmaisuun.

Olen valmis kertomaan mitä kirjoittaminen minulle merkitsee ja mitä sen taustalla on. Voin kertoa itsestäni, menneestä elämästäni ja kuinka se nivoutuu kirjoittamiseen.

Haluan viestiä toiveikkuutta ja positiivisuutta. Pidän itseäni selviytyjänä ja olen valmis kertomaan, kuinka vahvasti se liittyy aloitukseeni kirjoittajana ja kirjailijana.

Tuotanto

Kaikki mitä tiedän elämästä, runokokoelma, Mediapinta Oy 2019
Vain sinä olet kulkenut polkuasi. Kokoelma runoja ja kuvia, Mediapinta Oy 2019

Blogi: Korkealla sininen taivas, vuodesta 2016 alkaen