Annika Suvivuo

 Annika Suvivuo Lataa painokelpoinen kuva

© Niclas Mäkelä

Hollola

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Työpajat
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Esikoistietokirjailija, toimittaja ja luonto-ohjaaja. Tiede ja tarinat ihmisen ja muiden luontokappaleiden tulkkeina. Keskustelu innostaa!

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset

Kuvaus

Kirjoittajana olen erikoistunut luontoon sekä ihmisen ajoittain myrskyisään suhteeseen sen kanssa. Esikoistietokirjani Matka jään reunalle (Otava 2023) asettuu tieto- ja kaunokirjallisuuden rajamaille. Kokemuksellisessa ja luonnontieteitä yleistajuistavassa teoksessa nautitaan lyyrisestä kielestä, johon talvi ja jäät salaperäisyydellään kutsuvat. Olen kiinnostunut pohtimaan tarinallista tietokirjoittamista sekä tekijän että lukijan näkökulmasta. Kirjoittavana luonto-ohjaajana puhun ja keskustelen mielelläni siitä, millaisia sanoja ja lauseita luontohetket meissä nostavat ja mitä nuo sanat voivat meille kertoa.

Mitä teen vierailulla?

Puhun ja keskustelen mielelläni tarinallisesta tietokirjoittamisesta, luonnon sanallistamisesta ja tieteen yleistajuistamisesta. Haastattelu, luento tai paneelikeskustelu sopivat. Vierailun sisältö riippuu tilaajan toiveista, ryhmän koosta ja vierailulle varatusta ajasta ja paikasta. Pidän lisäksi sisällä tai ulkona järjestettäviä työpajoja luontokokemuksen sanallistamisessa. Ohjelmassa voin tilaajan toiveen mukaan painottaa esimerkiksi leikillistä viihtymistä tai hiljaista hyvinvointia ja muistelua. Sopii myös erityisryhmille.

Tuotanto

Matka jään reunalle, 2023, Otava