Nadja
Sumanen

Kirjojeni kohderyhmä

Kuvaus

Esikoiskirjailija, jolle lasten, nuorten sekä perheiden elämään liittyvät ilot ja surut ovat tuttuja ja sydäntä lähellä.

Rambo oli Otavan nuortenromaanikilpailun voittaja 2015 ja Finlandia-Junior voittaja 2015

Mitä teen vierailulla?

Olen innokas kertomaan ja keskustelemaan kirjoista, kirjoittamisesta, lukemisesta, sekä Rambo nuortenromaaniin liittyvistä teemoista. Vierailuilla (etenkin nuorten kuulijoiden kanssa) käytän mielelläni toiminnallisia keinoja dialogisuuden luomiseksi ja mielipiteiden esittämisen helpottamiseksi.

Unesta tarinaksi -työpajassa työstetään sanalliseen muotoon oma uni. Ohjaaja alustaa teemaa kertomalla ”unen näkemisen anatomiasta”, uneen liittyvistä käsityksistä ja esim. lukemalla ääneen kirjoissa olevia unia. Oman unen kirjoittamisen ja työstämisen kautta osallistujat tekevät tutkimusretken omaan mielenmaailmaansa sekä tulevat kirjoittaneeksi tarinan, johon mielikuvituksemme harvemmin päivällä yltää. Paja on suunnattu 12 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille. Mikäli joku työpajaan osallistuvista ei muista yhtään näkemäänsä unta, ei hätää, asiaan on ratkaisu! Sopii 5.-9. luokkalaisille, lukioikäisille, aikuisille sekä ikääntyneille.

Tuotanto

Terveisin Seepra, Otava 2017
Rambo, nuortenromaani, Otava 2015