Nadja Sumanen

 Nadja Sumanen Ladda en bild som kan publiceras

© Arto Wiikari, Otava

Espoo

Författarbesök

Skriv ut faktapaket

Logga in och beställ

Aitoa kohtaamista, lämmintä läsnäoloa ja avointa keskustelua kirjoista ja elämästä nuorten kanssa

Målgruppen för mina böcker

Lukio/ammattikoulu , Högstadium

Beskrivning

Tuotantoni sisältää kaksi realistista nykyaikaan sijoittuvaa nuortenromaania. Teosteni keskeisiä teemoja ovat oman identiteetin rakentaminen, perhesuhteiden merkitys sekä mielenterveys. Kirjailija minusta tuli, kun osallistuin Kustannusyhtiö Otavan järjestämään nuortenromaanikilpailuun vuonna 2014. Voitin kilpailun käsikirjoituksellani Rambo. Lisäksi Rambo voitti vuoden 2015 Finlandia Junior -palkinnon.

Kirjoittamisen rinnalla työskentelen toimintaterapeuttina lasten ja perheiden kanssa, erikoisalana lastenpsykiatria sekä neuropsykiatria. Ammatillinen taustani näkyy sekä kirjoissani että tavassani  kohdata ihmisiä. Kirjailijavierailuja olen tehnyt kouluissa ja kirjastoissa. Vierailuilla olen saanut kiitosta lämpimästä ja läsnäolevasta, avoimesta ja keskusteluun rohkaisevasta tavastani olla vuorovaikutuksessa nuorten kanssa. Vierailuilla olen haastanut nuoria osallistumaan mm. toiminnallisin keinoin ja olen kertonut kirjoistani sekä niiden hyvin erilaisista kirjoitusprosesseista.

Vad jag gör under besöken

Vierailuilla olen valmis kertomaan ja keskustelemaan paitsi omista teoksistani ja niiden sisältämistä teemoista myös nuortenromaanien kirjoittamisesta, kirjailijuudesta, lukemisesta, nuoruusikään liittyvistä teemoista sekä mielenterveyteen ja kehitykseen liittyvistä asioista.

Unesta tarinaksi -työpajassa työstetään sanalliseen muotoon oma uni. Ohjaaja alustaa teemaa kertomalla ”unen näkemisen anatomiasta”, uneen liittyvistä käsityksistä ja esim. lukemalla ääneen kirjoissa olevia unia. Oman unen kirjoittamisen ja työstämisen kautta osallistujat tekevät tutkimusretken omaan mielenmaailmaansa sekä tulevat kirjoittaneeksi tarinan, johon mielikuvituksemme harvemmin päivällä yltää. Paja on suunnattu 12 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille. Mikäli joku työpajaan osallistuvista ei muista yhtään näkemäänsä unta, ei hätää, asiaan on ratkaisu! Sopii 5.-9. luokkalaisille, lukioikäisille, aikuisille sekä ikääntyneille.

Produktion

Terveisin Seepra, Otava 2017
Rambo, nuortenromaani, Otava 2015