Päivi Storgård

 Päivi Storgård Lataa painokelpoinen kuva

© Helen Korpak / Kustantamo S&S

Ruotsinpyhtää

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Työpajat

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Olen toimittaja ja kirjailija, joka tuntee hyvin itsenäisen Suomen presidenttien puolisoiden tarinat ja henkilöhistorian. Hiljattain ilmestyneessä kirjassani ”Olet valaissut minun tietäni – presidenttien puolisot” kuvataan suomalaisten historiaa erityisesti naisten näkökulmasta. Olen vieraillut kirjamessuilla, kirjakaupoissa, kouluissa, televisiossa, radiossa ja juhlatilaisuuksissa kertomassa teoksesta ja pitämässä myös juhlapuheita aiheesta.

Ensimmäinen kirjani ”Keinulaudalla” käsittelee mielenterveyttä, sen menettämistä ja löytämistä uudelleen. Psyykkinen sairaus on yhä monesti tabu. Haluan tehdä siitä kertomisesta helpompaa ja luoda toivoa sekä sairastaville että läheisille. Monesti minua pyytävät puhumaan myös terveysalan ammattilaiset. Olen kiertänyt kertomassa aiheesta kymmenissä eri tilaisuuksissa.

Mitä teen vierailulla?

Henkilöhistoria on hauskaa! Luennoin Suomen presidenttien puolisoista ja heidän elämästään sekä kerron, miten henkilöhistoriaa tutkitaan ja kirjoitetaan.
Koulujen työpajoissa ohjaan historian tai äidinkielen opintokokonaisuuksissa oppilaita etsimään lähteitä, tarkastelemaan niitä kriittiseksi, yhdistelemään ja tekemään henkilöhistoriaa eläväksi.
Presidenttien puolisot voivat esiintyä työpajoissa myös roolipelinä, jolloin ryhmät tekevät eläväksi kunkin presidenttikauden tapahtumia.

Luennoin mielenterveyden ja -sairauden maailmasta oman elämäntarinani kautta. Kerron videoiden avulla, miten mediassa suhtaudutaan mielenterveyden kysymyksiin ja kuinka se meihin vaikuttaa. Annan esimerrkejä siitä, miten mielenterveyden häiriöistä kärsivää ja hänen läheisiään voidaan auttaa.

Tuotanto

Keinulaudalla, Kustantamo S&S, 2013
Olet valaissut minun tietäni - Presidenttien puolisot, Kustantamo S&S, 2017