Elina Rouhiainen

 Elina Rouhiainen Lataa painokelpoinen kuva

© Lauri Nevanlinna

Vantaa

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Työpajat
Virtuaalivierailut
Juhlapuheet

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Vantaalainen kirjailija, joka inspiroituu vaikka suihkuverhosta ja haluaa välittää saman muille.

Kirjojeni kohderyhmä

Alakoulu , Lukio/ammattikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Minusta tuli kirjailija, kun yliopistossa päädyin niin tylsälle kurssille, että oli pakko alkaa kirjoittaa romaania. Syntyi neliosainen, nuorten aikuisten genreen kuuluva sarja kainuulaisista ihmissusista (Susiraja). Sen jälkeen olen kirjoittanut palkitun, vähäosaisista nuorista kertovan fantasiatrilogian (Väki) sekä aloittanut uuden, suomalaisia ja aasialaisia aineksia yhdistelevän lastensarjan (Nelimaan tarinat).

Asun Vantaalla. Olen koulutukseltani sosiologi, mutta työskentelen täysipäiväisesti kirjailijana. Kirjoittamisen ohessa käyn kouluissa ja kirjastoissa kertomassa, miten kirjaidean voi saada vaikka suihkuverhosta, miten ystäväporukka voi toimia taikavoimana ja miten tarinat auttavat meitä ymmärtämään, keitä olemme.

Mitä teen vierailulla?

Puhun teoksistani, työskentelytavoistani ja tiestäni kirjailijaksi – pyrkimykseni on inspiroida lukemaan, kirjoittamaan ja toteuttamaan omia unelmia. Esitykseni ovat rentoja ja niissä on vuorovaikutuksellisuutta. Haastattelija, etenkin koulun oma oppilas, on aina mieluinen, mutta olen esiintynyt paljon ilmankin. Pyynnöstä vedän kirjavinkkauksen tai kirjoitusharjoituksen.

Omasta työstä puhumisen lisäksi luennoin mielelläni fantasiasta ja nuorten aikuisten kirjallisuudesta. Voin myös vetää aiheisiin liittyviä työpajoja. Olen kokenut virtuaaliesiintyjä.

Tuotanto

Nelimaan tarinat 1: Valkeantuoja, 2021, Minerva
Väki 3: Unienpunoja, 2020, Tammi
Väki 2: Aistienvartija, 2018, Tammi
Väki 1: Muistojenlukija, 2017, Tammi
Susiraja 4: Vainuttu, 2015, Tammi
Susiraja 3: Jäljitetty, 2014, Tammi
Susiraja 2: Uhanalainen, 2013, Tammi
Susiraja 1: Kesytön, 2012, Tammi