Elina
Rouhiainen

 Elina Rouhiainen Ladda en bild som kan publiceras

© Lauri Nevanlinna / Ferly co

Vantaa

Författarbesök
Föreläsningar
Bokprat
Verkstäder
Virtuella författarbesök

Skriv ut faktapaket om författaren

Logga in för att boka ett författarbesök

Ställen för uppträdanden

Lågstadium , Högstadium , Gymnasium , Yrkesskola , Arbetarinstitut , Universitet , Bibliotek , Kulturcentrum eller -institution , Företag , Förening , Församling , Kulturevenemang , Fest eller privat tillställning

Landskap

Nyland

Beskrivning

Minusta tuli kirjailija, kun yliopistossa päädyin niin tylsälle kurssille, että oli pakko alkaa kirjoittaa romaania. Syntyi neliosainen, nuorten aikuisten genreen kuuluva sarja kainuulaisista ihmissusista.

Asun Vantaalla. Olen koulutukseltani sosiologi, mutta työskentelen täysipäiväisesti kirjailijana. Tällä hetkellä työstän kirjasarjaa joukosta nuoria, joita yhdistää vähäosaisuus ja yliluonnolliset kyvyt. Kirjoittamisen ohessa käyn kouluissa ja kirjastoissa kertomassa, miten kirjaidean voi saada vaikka suihkuverhosta, miten ystäväporukka voi toimia taikavoimana ja miten tarinat auttavat meitä ymmärtämään, keitä olemme.

Vad jag gör under besöken

Puhun teoksistani, työskentelytavoistani ja tiestäni kirjailijaksi – pyrkimykseni on inspiroida lukemaan, kirjoittamaan ja toteuttamaan omia unelmia. Esitykseni ovat rentoja ja niissä on vuorovaikutuksellisuutta. Haastattelija, etenkin koulun oma oppilas, on aina mieluinen, mutta olen esiintynyt paljon ilmankin. Pyynnöstä vedän kirjavinkkauksen tai kirjoitusharjoituksen.

Omasta työstä puhumisen lisäksi luennoin mielelläni fantasiasta ja nuorten aikuisten kirjallisuudesta. Voin myös vetää aiheisiin liittyviä työpajoja yläkouluikäisille ja sitä vanhemmille.

Produktion

Väki 2: Aistienvartija, Tammi 2018
Väki 1: Muistojenlukija, Tammi 2017
Susiraja 4: Vainuttu, Tammi 2015
Susiraja 3: Jäljitetty, Tammi 2014
Susiraja 2: Uhanalainen, Tammi 2013
Susiraja 1: Kesytön, Tammi 2012