Merit Riihonen

 Merit Riihonen Lataa painokelpoinen kuva

© Studio Dettani

Tampere

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Työpajat
Virtuaalivierailut
Juhlapuheet

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Tamperelainen esikoiskirjailija, jonka sydän sykkii hyville tarinoille. Kirjailijavierailujen lisäksi vedän kirjoituspajoja aikuisille.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset

Kuvaus

Olen tamperelainen kirjailija, jonka esikoisromaani “Mitä ikinä haluat” ilmestyi Karistolta tammikuussa 2022. Kirjoitan aikuisille suunnattuja kaunokirjallisia romaaneja, joissa tärkeässä asemassa ovat yhteiskunnalliset aiheet, seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt, mielenterveys sekä ihmisten väliset suhteet ja vallankäyttö.Koulutustaustaltani olen filosofian maisteri suomen kielen alalta, ja lisäksi olen opiskellut kirjoittamisen perusopinnot ja sanataideohjaajan täydennyskoulutuksen. Nykyisin työskentelen freelance-sisällöntuottajana ja luovan kirjoittamisen opettajana.Esiintyjänä olen rauhallinen, asiantunteva ja innostava. Pelkän luennoinnin sijaan nautin voidessani osallistaa yleisöä ja käydä vuoropuhelua heidän kanssaan. Tavallisten kirjailijavierailujen ja kirjavinkkausten lisäksi pidän erityisesti aikuisille suunnattujen työpajojen vetämisestä.

Mitä teen vierailulla?

Suunnittelen vierailun tai työpajan sisällön tilaajan toiveiden mukaan. Voin esiintyä esimerkiksi joko yleistajuiseen ja rentoon tyyliin tai vakavammasta asiantuntijaroolista, luentomaiseen tapaan tai yleisön kanssa keskustellen. Myös paneeli- ja ryhmäkeskustelut onnistuvat. Puhun mielelläni yleisesti kirjallisuudesta, kirjoittamisesta, lukemisesta, kirjailijan työstä ja omista teoksistani. Erityisen mieluisia aiheita minulle ovat kuitenkin sateenkaari- ja mielenterveysteemat kirjallisuudessa, kirjoittaminen luovana prosessina, kirjoitusblokeista selviytyminen sekä suomen kielen kauneus ja sen moninaiset ilmiöt.

Työpajoja vetäessäni hyödynnän paljon kirjoitusharjoituksia, ryhmätyöskentelyä ja keskusteluja. Mielestäni yhdessä oppiminen ja pohtiminen sekä vertaistuki ovat parhaita tapoja kasvaa kirjoittajana. Erityisen mielelläni vedän työpajoja proosasta ja sanataiteesta, kirjoittamisen vapauttamisesta, kirjoittamisprosessin ymmärtämisestä sekä romaanien kirjoittamisesta.

Tuotanto

Mitä ikinä haluat, 2022, Karisto