Merit Riihonen

 Merit Riihonen Ladda en bild som kan publiceras

© Studio Dettani

Tampere

Författarbesök
Föreläsningar
Bokprat
Verkstäder
Virtuella författarbesök
Festtal

Skriv ut faktapaket

Logga in och beställ

Tamperelainen esikoiskirjailija, jonka sydän sykkii hyville tarinoille. Kirjailijavierailujen lisäksi vedän kirjoituspajoja aikuisille.

Målgruppen för mina böcker

Aikuiset

Beskrivning

Olen tamperelainen kirjailija, jonka esikoisromaani “Mitä ikinä haluat” ilmestyi Karistolta tammikuussa 2022. Kirjoitan aikuisille suunnattuja kaunokirjallisia romaaneja, joissa tärkeässä asemassa ovat yhteiskunnalliset aiheet, seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt, mielenterveys sekä ihmisten väliset suhteet ja vallankäyttö.Koulutustaustaltani olen filosofian maisteri suomen kielen alalta, ja lisäksi olen opiskellut kirjoittamisen perusopinnot ja sanataideohjaajan täydennyskoulutuksen. Nykyisin työskentelen freelance-sisällöntuottajana ja luovan kirjoittamisen opettajana.Esiintyjänä olen rauhallinen, asiantunteva ja innostava. Pelkän luennoinnin sijaan nautin voidessani osallistaa yleisöä ja käydä vuoropuhelua heidän kanssaan. Tavallisten kirjailijavierailujen ja kirjavinkkausten lisäksi pidän erityisesti aikuisille suunnattujen työpajojen vetämisestä.

Vad jag gör under besöken

Suunnittelen vierailun tai työpajan sisällön tilaajan toiveiden mukaan. Voin esiintyä esimerkiksi joko yleistajuiseen ja rentoon tyyliin tai vakavammasta asiantuntijaroolista, luentomaiseen tapaan tai yleisön kanssa keskustellen. Myös paneeli- ja ryhmäkeskustelut onnistuvat. Puhun mielelläni yleisesti kirjallisuudesta, kirjoittamisesta, lukemisesta, kirjailijan työstä ja omista teoksistani. Erityisen mieluisia aiheita minulle ovat kuitenkin sateenkaari- ja mielenterveysteemat kirjallisuudessa, kirjoittaminen luovana prosessina, kirjoitusblokeista selviytyminen sekä suomen kielen kauneus ja sen moninaiset ilmiöt.

Työpajoja vetäessäni hyödynnän paljon kirjoitusharjoituksia, ryhmätyöskentelyä ja keskusteluja. Mielestäni yhdessä oppiminen ja pohtiminen sekä vertaistuki ovat parhaita tapoja kasvaa kirjoittajana. Erityisen mielelläni vedän työpajoja proosasta ja sanataiteesta, kirjoittamisen vapauttamisesta, kirjoittamisprosessin ymmärtämisestä sekä romaanien kirjoittamisesta.

Produktion

Mitä ikinä haluat, 2022, Karisto