Iida Rauma

 Iida Rauma Lataa painokelpoinen kuva

© Matias Riikonen

Turku

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Työpajat
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset

Kuvaus

Olen kirjailija ja valtiotieteiden maisteri. Minulle on myönnetty Kalevi Jäntin palkinto toisesta romaanistani Seksistä ja matematiikasta (Gummerus 2015). Ensimmäinen romaanini Katoamisten kirja (Gummerus 2011) oli ehdolla Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon saajaksi. Olen päätoiminen kirjailija, mutta olen myös opettanut kirjoittamista ja tehnyt toimittajan töitä muun muassa Demi-lehteen. Olen kotoisin Littoisista mutta seilaan Turun ja Helsingin välimaastossa.

Mitä teen vierailulla?

Puhun mielelläni kirjoistani, kirjailijan työstä, luovuudesta ja kirjoittamisesta. Voin myös puhua taiteen tekemisestä yleisemmin ja taiteesta itseilmaisuna ja yhteiskunnallisena vaikuttamiskeinona. Minulle käy sekä itsenäinen esiintyminen että haastateltavana oleminen ja voin lukea tekstejäni ääneen.

Vedän mielelläni työpajoja ja kirjoituskursseja. Olen erityisen kiinnostunut proosan keinoista, luovasta prosessista ja omien kokemusten hyödyntämisestä kirjoittamisessa, mutta voin opettaa kirjoittamista laaja-alaisesti toiveiden mukaan.

Tuotanto

Seksistä ja matematiikasta, romaani, Gummerus 2015
Romaanin rakenteesta, artikkeli Kirjoittamisen taide & taito -kirjaan, Ateena Kustannus 2014
Kohtaa minut! Todellisten henkilöiden luominen proosan kertojaratkaisuilla ja runon puhujaratkaisuilla, artikkeli Kirjoittamisen taide & taito -kirjaan yhdessä runoilija Timo Harjun kanssa, Ateena Kustannus 2014
Katoamisten kirja, romaani, Gummerus 2011