Iida Rauma

 Iida Rauma Ladda en bild som kan publiceras

© Matias Riikonen

Turku

Författarbesök
Föreläsningar
Bokprat
Verkstäder
Virtuella författarbesök

Skriv ut faktapaket

Logga in och beställ

Målgruppen för mina böcker

Beskrivning

Olen kirjailija ja valtiotieteiden maisteri. Minulle on myönnetty Kalevi Jäntin palkinto toisesta romaanistani Seksistä ja matematiikasta (Gummerus 2015). Ensimmäinen romaanini Katoamisten kirja (Gummerus 2011) oli ehdolla Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon saajaksi. Olen päätoiminen kirjailija, mutta olen myös opettanut kirjoittamista ja tehnyt toimittajan töitä muun muassa Demi-lehteen. Olen kotoisin Littoisista mutta seilaan Turun ja Helsingin välimaastossa.

Vad jag gör under besöken

Puhun mielelläni kirjoistani, kirjailijan työstä, luovuudesta ja kirjoittamisesta. Voin myös puhua taiteen tekemisestä yleisemmin ja taiteesta itseilmaisuna ja yhteiskunnallisena vaikuttamiskeinona. Minulle käy sekä itsenäinen esiintyminen että haastateltavana oleminen ja voin lukea tekstejäni ääneen.

Vedän mielelläni työpajoja ja kirjoituskursseja. Olen erityisen kiinnostunut proosan keinoista, luovasta prosessista ja omien kokemusten hyödyntämisestä kirjoittamisessa, mutta voin opettaa kirjoittamista laaja-alaisesti toiveiden mukaan.

Produktion

Seksistä ja matematiikasta, romaani, Gummerus 2015
Romaanin rakenteesta , artikkeli Kirjoittamisen taide & taito -kirjaan, Ateena Kustannus 2014
Kohtaa minut! Todellisten henkilöiden luominen proosan kertojaratkaisuilla ja runon puhujaratkaisuilla, artikkeli Kirjoittamisen taide & taito -kirjaan yhdessä runoilija Timo Harjun kanssa, Ateena Kustannus 2014
Katoamisten kirja, romaani, Gummerus 2011