Elina Pitkäkangas

 Elina Pitkäkangas Lataa painokelpoinen kuva

© Kaisu Sandberg

Tampere

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Työpajat
Virtuaalivierailut
Juhlapuheet

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Huumorintajuinen nuortenkirjailija, joka puhuu innostavasti lukemisesta ja kuvaa YouTube-videoita nuortenkirjoista ja kirjoittamisesta.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Olen tamperelainen kirjailija, joka kirjoittaa jännittävää ja juonivetoista proosaa nuorille ja nuorille aikuisille. Olen erikoistunut urbaaniin fantasiaan, moraalin rajoja rikkoviin henkilöhahmoihin, dialogiin sekä kulttuurirepresentaatioihin. Tuotan aktiivisesti kirja-aiheista materiaalia sosiaaliseen mediaan, kuten Instagramiin ja YouTubeen.

Olen koulutukseltani filosofian maisteri, pääaineenani yleinen kirjallisuustiede. Pro gradu -tutkielmani käsittelee kansallisen identiteetin rakentumista kulttuuristen erojen kautta.  Romaaneissani käsittelen vierauden pelon, suljettujen yhteisöjen ja syrjäytymisen teemoja. Vuonna 2020 ilmestynyt romaanini Hukan perimät valittiin Topelius-ehdokkaaksi.

Mitä teen vierailulla?

Kerron kirjailijan työstä ja tuotannostani. Olen luonteva koululaisryhmien kanssa ja osaan ottaa monenlaiset lukijat huomioon esiintymiseni aikana. Otan kontaktia yleisööni ja esitän ”kyllä” ja ”ei” kysymyksiä pitkin esiintymistäni, jolloin saan koko ryhmän osallistumaan keskusteluun. Koska kirjoitustyylini on hyvin visuaalinen, vertaan kirjoja elokuviin tai peleihin. Pyrin oman intoni avulla houkuttelemaan nuoria lukuharrastuksen pariin. Tavoitteeni on näyttää, ettei lukemisen tarvitse olla tylsää, vaan koukuttavaa ja inspiroivaa ajanvietettä.

Tuotanto

Hukan perimät, 2020, Myllylahti (Topelius-ehdokas 2021)
Ruska, 2018, Myllylahti
Kajo, 2017, Myllylahti
Kuura, 2016, Myllylahti