Elina Pitkäkangas

 Elina Pitkäkangas

© Kaisu Sandberg

Vantaa

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Työpajat
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Alakoulu , Alkuopetus , Lukio/ammattikoulu , Päiväkoti/esikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Olen vuonna 1990 syntynyt vantaalainen nuortenkirjailija. Erikoisalaani kuuluu young adult -kirjallisuus, eli nuorten aikuisten kirjat. Esikoisromaanini Kuura julkaistiin keväällä 2016 ja trilogian viimeinen osa Ruska syksyllä 2018. Nuortenkirjatrilogiassani sekoitan urbaania fantasiaa, yhteiskunnallisia teemoja, kauhua ja romantiikkaa suomalaisten nuorten arkeen. Olen juoni- ja henkilövetoinen kirjoittaja, enkä pelkää rikkoa genren tavanomaisia juonikuvioita. Tyyliäni on kutsuttu elokuvalliseksi, ja tunnenkin olevani omillani juuri toiminnan kuvauksessa.

Minut tunnetaan lähipiirissäni porukan vitsiniekkana ja haaveilijana. Esiintyjänä olen nauravainen, rento ja otan kontaktia lukijakuntaani. Viestittelen lähes päivittäin somessa lukijoideni kanssa kirjoista ja lukemisesta. Opiskelen yleistä kirjallisuustiedettä Helsingin yliopistossa, minkä ohella työskentelen Akateemisessa kirjakaupassa. Myyjänä teen päivittäin kirjavinkkausta eri ikäisille lukijoille.

Tavoitteenani on näyttää nuorille, että lukeminen voi olla ennen kaikkea hauskaa ja koukuttavaa ajanvietettä.

Kirjailijana olen aktiivinen sosiaalisessa mediassa. Olen kirjoittanut nuortenlehtiin, kuvannut For YA -kanavalle kirjallisuusaiheisia YouTube-videoita yhdessä kirjailija Sini Helmisen kanssa, puhunut podcasteissa YA-kirjallisuudesta sekä osallistunut yläkouluille jaettavan Suomi100 -laulukirjan tekoon. Pidän blogia, jossa pohdin luovaa kirjoittamista harrastuksena ja työprosessina. Sivuihini voi tutustua tarkemmin linkkiluettelosta.

Mitä teen vierailulla?

Vierailulla kerron lukemisen hyödyistä ja avaan omia kokemuksiani nuortenkirjailijana. Kerron muun muassa julkaisukynnyksen ylittämisestä, kirjailijan ammatista ja taiteellisten alojen yhtäläisyyksistä. Innostan nuoria kirjojen ääreen elämyksiin ja isoihin tunnetiloihin vetoamalla, mutta myös muistuttamalla lukemisen muista hyödyistä. Lukeminen edistää luovuutta, keskittymiskykyä, empatiaa ja muistia. Vierailulla pyrin on oman innostukseni kautta sytyttämään nuorissa sisäisen motivaation.

Teen kirjavinkkausta mielelläni. Kirjakaupan myyjänä olen tottunut etsimään sopivaa luettavaa eri ikäisille ja eri tasoisille lukijoille. Pidän myös kirjavlogia YouTubessa yhdessä kirjailija Sini Helmisen kanssa. For YA -kanavalla puhumme nuorten aikuisten kirjallisuudesta, teemme kirjavinkkausta ja osallistumme erilaisiin hauskoihin kirjahaasteisiin. Videoiden kautta kannustamme nuoria osallistumaan kirjakeskusteluun nykyaikaisella, heille luontevalla tavalla. Vierailulla voin puhua kirjavlogeista ja innostan nuoria osallistumaan somen kirjailmiöihin.

Tuotanto

Kuura (Kuura 1/Surrounded 1)
2016 Myllylahti Oy, Ferly Co.

Kajo (Kuura 2/Surrounded 2)
2017 Myllylahti Oy, Ferly Co.

Ruska (Kuura 3/Surrounded 3)
2018 Myllylahti Oy, Ferly Co.

Satumaa vai paratiisi, “Sateensuojassa” -novelli
2017 EDU Kustannus, Suomi100-laulukirja yläkouluille