Elina Pitkäkangas

 Elina Pitkäkangas Ladda en bild som kan publiceras

© Kaisu Sandberg

Tampere

Författarbesök
Föreläsningar
Bokprat
Verkstäder
Virtuella författarbesök
Festtal
Intervjuare / konferencier

Skriv ut faktapaket

Logga in och beställ

Huumorintajuinen nuortenkirjailija, joka puhuu innostavasti lukemisesta ja kuvaa YouTube-videoita nuortenkirjoista ja kirjoittamisesta.

Målgruppen för mina böcker

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu , Högstadium

Beskrivning

Olen tamperelainen kirjailija, joka kirjoittaa jännittävää ja juonivetoista proosaa nuorille ja nuorille aikuisille. Olen erikoistunut urbaaniin fantasiaan, moraalin rajoja rikkoviin henkilöhahmoihin, dialogiin sekä kulttuurirepresentaatioihin. Tuotan aktiivisesti kirja-aiheista materiaalia sosiaaliseen mediaan, kuten Instagramiin ja YouTubeen.

Olen koulutukseltani filosofian maisteri, pääaineenani yleinen kirjallisuustiede. Pro gradu -tutkielmani käsittelee kansallisen identiteetin rakentumista kulttuuristen erojen kautta.  Romaaneissani käsittelen vierauden pelon, suljettujen yhteisöjen ja syrjäytymisen teemoja. Vuonna 2020 ilmestynyt romaanini Hukan perimät valittiin Topelius-ehdokkaaksi.

Vad jag gör under besöken

Kerron kirjailijan työstä ja tuotannostani. Olen luonteva koululaisryhmien kanssa ja osaan ottaa monenlaiset lukijat huomioon esiintymiseni aikana. Otan kontaktia yleisööni ja esitän ”kyllä” ja ”ei” kysymyksiä pitkin esiintymistäni, jolloin saan koko ryhmän osallistumaan keskusteluun. Koska kirjoitustyylini on hyvin visuaalinen, vertaan kirjoja elokuviin tai peleihin. Pyrin oman intoni avulla houkuttelemaan nuoria lukuharrastuksen pariin. Tavoitteeni on näyttää, ettei lukemisen tarvitse olla tylsää, vaan koukuttavaa ja inspiroivaa ajanvietettä.

Produktion

Hukan perimät, 2020, Myllylahti (Topelius-ehdokas 2021)
Ruska, 2018, Myllylahti
Kajo, 2017, Myllylahti
Kuura, 2016, Myllylahti