Jyri Paretskoi

 Jyri Paretskoi

© Mira Paretskoi

Iisalmi

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Työpajat
Virtuaalivierailut
Juhlapuheet

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Huumoria, vuorovaikutuksellisuutta, innostusta.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Alakoulu , Lukio/ammattikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Suurin osa tuotannostani on nuortenkirjoja. Kierrän paljon kouluvierailuilla ja luennoimassa ympäri Suomen lukemisen tärkeydestä. Kouluvierailuilla innostan nuoria lukemisen pariin huumorin ja vuorovaikutuksellisuuden keinoin. Viesti, jonka nuorille haluan välittää: Paitsi että lukemisesta on paljon hyötyä, se voi olla myös hauskaa – kirjallisuuden ei tarvitse olla tylsää.

Mitä teen vierailulla?

Vierailuilla kerron työstäni kirjailijana, esittelen hieman omaa tuotantoani ja herätän kuulijoissani pakottavan tarpeen tarttua kirjaan. Erityisen mielelläni houkuttelen ja innostan kirjojen ja lukemisen pariin juuri niitä, jotka eivät yleensä välttämättä kovin paljon lue.

Pidän myös kirjoituspajoja lapsille, nuorille ja aikuisille. Pajojen sisällöstä sovitaan aina yhdessä tilaajan kanssa ryhmän tarpeita vastaavaksi.

Luennoilla puhun mielelläni lukemisen tärkeydestä, erityisesti lasten ja nuorten lukemisesta, lukuharrastuksen nykytilasta ja keinoista, joilla lukemista voi edistää.

Lukukeskukseen tulleita opettajien palautteita kouluvierailujeni jälkeen:

”Oppilaat olivat hyvin kiinnostuneita kirjasta. He kyselivät heti seuraavana päivänä kirjaa itselleen luettavaksi. Suurin osa ilmoitti haluavansa lukea kirjan ennemmin tai myöhemmin. Esittely oli niin mieleenpainuva ja erilainen, että kiinnostus heräsi lähes jokaisella.”

”Esiintyminen oli niin luonnollista. Hän vastasi oppilaiden kysymyksiin kivalla tavalla ja tunnelma luokassa oli "kiva fiilis".

”Oppilaat vitosista yseihin olivat Jyrin esiintymisen jälkeen todella innostuneita. Jotkut nuoremmista hakivat nimmareita ja kertoivat, etteivät ole ennen nähneet elävää kirjailijaa, pelkkiä "kuolleiden kirjailijoiden kuvia kirjoissa vaan". Heille oli jo elämys sinänsä, että kohtasivat Todellisen Kirjailijan”

Tuotanto

https://otava.fi/kirjailijat/jyri-paretskoi/#author-info

MM,.:
Shell's Angles - aivot narikkaan, Karisto 2018
Nimetön, Karisto 2017
Shell’s Angles ja beibit, Karisto 2015
Shell's Angles ja Kalajoen hiekat, Karisto 2014
Shell's Angles, Karisto 2013