Taina Niemi

 Taina Niemi Lataa painokelpoinen kuva

© Jonne Räsänen / Otava

Helsinki

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Työpajat
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Yläkoulussa työskentelevä palkittu esikoiskirjailija, joka ihailee nuorten energiaa ja huumoria.

Kirjojeni kohderyhmä

Lukio/ammattikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Kirjoitan realistisia nuortenromaaneja. Esikoisteokseni Ämpärikesä voitti Otavan nuortenromaanikilpailun. Raati kuvaili sitä palkintoperusteluissaan mm. näin: ”Tekstin lukee ahmien ja se puhuttelee hyvin monenlaisia lukijoita. – – Teksti ihastutti myös aiheen ja hahmojen monitahoisella käsittelyllä, kerronnan välittömyydellä ja raikkaalla todentuntuisuudella.”

Olen valmistunut vuonna 2021 taiteen maisteriksi Teatterikorkeakoulun kirjoittamisen maisteriohjelmasta. Kirjoittamisen ohessa opetan suomen kieltä ja kirjallisuutta yläkoululaisille, joten olen hyvin tottunut työskentelemään nuorten kanssa. Lisäksi olen toiminut oppikirjailijana.

Mitä teen vierailulla?

Vierailuillani innostan lukemaan ja kirjoittamaan kertomalla kirjastani sekä kirjoittajan työstä. Kirjailijaesiintymiset, joita pääsin itse nuorena kuulemaan, ovat olleet tärkeitä sysäyksiä omalla polullani kirjailijaksi. Siksi haluan omalta osaltani välittää kirjoittamisen taikaa eteenpäin.

Olen opettanut vuosia luovaa kirjoittamista yläkoululaisille, joten vierailut voivat sisältää matalan kynnyksen sanataideharjoituksia tilaajan toiveiden mukaan. Puhun ja keskustelen mielelläni myös esikoisromaanini teemoista: unelmista, ystävyydestä ja siitä, miten mahdottomankin tuntuisista tilanteista voi selvitä.

Tuotanto

Ämpärikesä, 2024, Otava