Taina Niemi

 Taina Niemi Ladda en bild som kan publiceras

© Jonne Räsänen / Otava

Helsinki

Författarbesök
Föreläsningar
Bokprat
Verkstäder
Virtuella författarbesök

Skriv ut faktapaket

Logga in och beställ

Yläkoulussa työskentelevä palkittu esikoiskirjailija, joka ihailee nuorten energiaa ja huumoria.

Målgruppen för mina böcker

Gymnasium/yrkesskola , Högstadium

Beskrivning

Kirjoitan realistisia nuortenromaaneja. Esikoisteokseni Ämpärikesä voitti Otavan nuortenromaanikilpailun. Raati kuvaili sitä palkintoperusteluissaan mm. näin: ”Tekstin lukee ahmien ja se puhuttelee hyvin monenlaisia lukijoita. – – Teksti ihastutti myös aiheen ja hahmojen monitahoisella käsittelyllä, kerronnan välittömyydellä ja raikkaalla todentuntuisuudella.”

Olen valmistunut vuonna 2021 taiteen maisteriksi Teatterikorkeakoulun kirjoittamisen maisteriohjelmasta. Kirjoittamisen ohessa opetan suomen kieltä ja kirjallisuutta yläkoululaisille, joten olen hyvin tottunut työskentelemään nuorten kanssa. Lisäksi olen toiminut oppikirjailijana.

Vad jag gör under besöken

Vierailuillani innostan lukemaan ja kirjoittamaan kertomalla kirjastani sekä kirjoittajan työstä. Kirjailijaesiintymiset, joita pääsin itse nuorena kuulemaan, ovat olleet tärkeitä sysäyksiä omalla polullani kirjailijaksi. Siksi haluan omalta osaltani välittää kirjoittamisen taikaa eteenpäin.

Olen opettanut vuosia luovaa kirjoittamista yläkoululaisille, joten vierailut voivat sisältää matalan kynnyksen sanataideharjoituksia tilaajan toiveiden mukaan. Puhun ja keskustelen mielelläni myös esikoisromaanini teemoista: unelmista, ystävyydestä ja siitä, miten mahdottomankin tuntuisista tilanteista voi selvitä.

Produktion

Ämpärikesä, 2024, Otava