Anniina Mikama

 Anniina Mikama Lataa painokelpoinen kuva

© Maaseudun Tulevaisuus Jarkko Sirkiä

Helsinki

Kirjailijavierailut
Työpajat
Virtuaalivierailut
Haastattelut / juonnot

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Leppoisa ja yleisöä osallistava lasten- ja nuortenkirjailija, joka kirjoittaa historiallisia seikkailuromaaneja.

Kirjojeni kohderyhmä

Alakoulu , Alkuopetus , Yläkoulu

Kuvaus

Olen Tampereelta Helsinkiin muuttanut kirjailija ja kuvittaja. Opiskelin yleistä kirjallisuustiedettä Turun avoimessa yliopistossa ja luovaa kirjoittamista Kriittisessä korkeakoulussa.

Kirjoitan lapsille, nuorille ja aikuisille, joita kiinnostavat seikkailut, taikuus, jännitys, huijaukset ja huumori sekä värikkäät henkilöhahmot, joille sattuu ja tapahtuu kaikenlaista kummaa. Tarinani sijoittuvat usein menneeseen maailmaan, höyryjunien ja hevosrattaiden, miekkataisteluiden ja kaasulamppujen romanttiselle aikakaudelle.

Kirjoittaminen ja lukeminen on työtäni, ja puhun mielelläni molemmista! Esiintyessäni pyydän kuulijoita osallistumaan kyselemällä ja kommentoimalla. Näytän kuvia ja kerron hauskoja juttuja. Pidän myös kirjoitustyöpajoja, joissa tutustutaan vaikkapa tarinankerronnan perusteisiin, kuvailuun tai henkilöhahmojen luomiseen. Minulla on kokemusta myöskin paneelikeskusteluista ja haastatteluista.

Mitä teen vierailulla?

Kirjoitan juonivetoisia seikkailutarinoita nuorille lukijoille, ja se on aihealue jonka parhaiten hallitsen. Kerron mielelläni omista teoksistani ja niiden taustoista. Voin kertoa, kuinka minusta tuli kirjailija ja jakaa parhaat neuvoni niille, jotka haluavat itsekin kirjoittaa. Ammattilaiskirjailijallakin on hetkiä, jolloin kirjoittaminen takkuaa. Minulla on muutamia hyviä vinkkejä, joiden avulla pääsee alkuun silloin kun inspiraatio on hukassa. Näistä vinkeistä voi olla apua vaikkapa koulun ainekirjoitusta silmällä pitäen.

Olen aina tykännyt lukemisesta ja saanut kirjoilta paljon etenkin lapsuudessani. Sitä sanomaa välitän mielelläni eteenpäin: mitä kaikkea kirja voi antaa lukijalleen ja miten tärkeää hyvä lukutaito on tässä maailmassa. Kaikista ei tietenkään tule intohimoisia lukutoukkia, mutta lukemista voi ajatella myös aivojen treenaamisena. Siihen pätevät samat säännöt kuin urheiluun: mitä enemmän harjoittelee, sitä paremmaksi siinä kehittyy. Se voi olla hyvin palkitsevaa.

Tuotanto

Nuortenromaanit:
Taikuri ja taskuvaras, 2018, Wsoy
Huijarin oppipoika, 2019, Wsoy
Tinasotamiehet, 2020, Wsoy

Lasten tietokirjat:
Täyttä laukkaa maailman ympäri, 2014, Tammi
Päivä maapallolla: koulussa, 2019, Karisto
Päivä maapallolla: poliisit, 2020, Karisto