Markus Majaluoma

 Markus Majaluoma

© Veikko Somerpuro / WSOY

Valko (Loviisa)

Kirjailijavierailut
Työpajat

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Kirjojeni kohderyhmä

Kuvaus

Olen kuvittaja-kirjailija-animaattori-sarjakuvapiirtäjä-laulaja-muusikko-säveltäjä. Itseilmaisun moniottelija, jolle kirja on vain yksi julkaisun väline, ei kuitenkaan vähäisin. Uskon lastenkirjan pärjäävän, ainakin sisältönsä puolesta, olkoon ulostulo sähköisenä tai papyrukseen kirjailtuna. Sisältö on aina muotoa vahvempi. Lapset rakastavat kuvia, aikuinen tekstiä, siinä hyvän lastenkirjan salainen kaava. Lastenkirja on oma kirjallisuuden lajinsa. Ainoa, joka suunnitellaan yhdessä luettavaksi, taiteellisin äänenpainoin tietenkin.

Mitä teen vierailulla?

Piirrän, sillä se jättää ihmisen aivoihin ikuisen jäljen. Kerron tarinoita, sillä niistä koostuu elämä. Kerron lukemisen tärkeydestä, taiteen voimasta, itseilmaisun pelastavasta piiristä. Voin opettaa kirjoittamista, piirtämistä ja sarjakuvailmaisua, tai näitä kaikkia yhdessä.

Työpaja kokemusta minulla on sarjakuvakielestä, animaatiokäsikirjoituksesta (plus hahmosuunnittelu) ja runotyöpajasta (räppi-työpaja, jossa luokka laulaa koosteensa musapohjaan). Voin liittää sanalliseen ilmaisuun piirtämistä tarvittaessa.

Tuotanto

20 omaa lastenkirjaa, 50 kirjankuvitusta