Markus Majaluoma

 Markus Majaluoma

© Veikko Somerpuro / WSOY

Loviisa

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Työpajat
Virtuaalivierailut
Juhlapuheet

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Piirtävä käsi pysäyttää hetken, johdattaa sanaan, avaa kirjallisuuden sana-arkun, valmistaa rikkaamman sanallisuuden.

Kirjojeni kohderyhmä

Alakoulu , Alkuopetus , Päiväkoti/esikoulu

Kuvaus

Olen kirjoittanut ja kuvittanut n.20 omaa lastenkirjaa (mm Isä-sarja ja Hulda-sarja) ja kuvittanut noin 50 (mm. Heinähattu ja Vilttitossu -sarja ja Ella-sarja). Tehtyäni n. 7 vuotta Albi Lumiukko – lasten animaatiosarjaa olen palaamassa kirjojen pariin.

Olen vieraillut lukuisissa kouluissa ja kirjastoissa Suomessa, Ranskassa sekä Venäjällä ja kertonut lapsille (ja aikuisille) lukemisen iloista ja hyödyistä. Parhaiten huomion saan piirtämällä fläppitaululle (nykyään paljolti heijastettuna). Piirrän ja kerron tarinan, joskus myös lapset osallistuvat piirtämiseen. Joskus joku lukee kirjaani tai keksii tarinaa, jota kuvitan samalla. Yleisö saa kokemuksen tarinanluonnin laadusta.  Olen vierailuistani saanut hyvää palautetta avoimen luonteeni vuoksi.

Mitä teen vierailulla?

Lapsille kannattaa olla kiinnostunut heidän lukemisestaan, ja kirjoista ja tarinoista yleensä. Eniten huolestuttaa lapset, joilta ei lukeminen oikein suju. Heille en suosittelisi vielä lastenromaaneja, vaan ohuempia kuvakirjoja, jopa vitsikirjoja. Vitsejä olen kehunut maailman lyhyimmiksi romaaneiksi. Niiden lukemisesta saa myös täyden sosiaalisen hyödyn, jos osaa kertoa vitsin eteenpäin. Lukeminen ja sanallinen esiintyminen ovatkin sisaruksia.

Myös piirtämiseen sisältyy tarinankerronta. Olen kuvannut pienen lapsen piirtämistä esikirjoittamiseksi, sillä jokaiseen lapsen piirrokseen sisältyy suurempi tarina, joka avautuu vasta sanoin. Näin ollen myös piirtäminen ja kirjoittaminen ovat sisarukset. Siksi hyvin mielelläni sisällytän esiintymiseeni piirtämistä. Sillä saan kaikki tempautumaan mukaan tarinoiden jännittävään maailmaan.

Tuotanto

Kirjastoista (ja joitain kaupoista) saatavissa kuvakirjojani.
- Isä, lähdetään saareen + 5 muuta (myös äänikirjoina)
- Hulda ja Jalmari + 4 muuta
- Albi lähtee hammaslääkäriin + kasvava joukko muita ( myös 13 äänikirjaa ja 78 kpl animaatioita Yle Areena)
- Heinähattu ja Vilttitossu + 14 muuta
- Ella -sarjan 7 ensimmäistä
- Urho -sarja
Muutama muu oma kuvakirja