Taru Luojola

 Taru Luojola Lataa painokelpoinen kuva

© Tomi Rautakorpi

Tampere

Kääntäjävierailut
Kirjailijavierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Makaaberi satiirikko. Autisti ja trans. Empaattinen yhteisökirjoittaja ja kielinörtti.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset

Kuvaus

Olen kirjailija ja kääntäjä. Omien kokemusteni myötä olen oiva valinta puhumaan esimerkiksi sukupuolen moninaisuudesta ja autismista, mutta ilahdun myös, jos saan puhua kirjoistani. Synnyin Raisiossa, minkä lisäksi olen ehtinyt asua Nousiaisissa, Inkoossa, Porvoossa, Joensuussa ja tätä nykyä Tampereella.

Kaksi julkaistua romaaniani, Ei kaikki pinnat kireällä (2018) ja Myöhempien aikojen liiketoimintamahdollisuuksia (2019), ovat vauhdikkaita poliittisia satiireja, joissa käsitellään mm. polkupyöräilyä, liikennepolitiikkaa, ilmastonmuutosta, kapitalismia, kolonialismia, suurvaltapolitiikkaa, uskontoa, vallankumousta ja solidaarisuutta.

Kirjoittajien yhteisöllisyys on tärkeä osa kirjailijan työtäni. Olin mukana perustamassa Osuuskumma-kustannusta, ja tällä hetkellä toimin aktiivisesti Tyhjän arkin retkikunta -kirjoittajayhteisössä.

Mitä teen vierailulla?

Voin puhua esimerkiksi siitä, miten autismi ja transsukupuolisuus ovat omalla kohdallani vaikuttaneet kirjailijan työhön. Olen myös sopiva henkilö kertomaan kirjoittajien vertaistoiminnasta ja yhteisöllisyydestä. Puhun myös mielelläni omista kirjoistani sekä niissä esiintyvistä aiheista, esimerkiksi polkupyöristä ja liikenteestä sekä isoista yhteiskunnallisista kysymyksistä. Niin ikään kääntäjän työ ja kielten opiskelu ovat minulle tuttuja aiheita.

Parhaiten minulle sopivat keskustelutilaisuudet, joko paneelissa tai haastattelijan kanssa, tai voin myös kertoa vapaamuotoisesti toivotuista aiheista ja vastailla yleisökysymyksiin. Minulla on tapana sävyttää puhettani synkällä ja absurdilla huumorilla, mutta haluttaessa pysyttäydyn vakavana. Esitelmien ja kirjoituspajojen pitämisestä voidaan myös sopia.

Pääesiintymiskieleni on suomi, mutta voin rajoitetusti käyttää myös englantia, ruotsia, hollantia, saksaa, espanjaa ja viittomakieltä.

Tuotanto

https://luojola.fi/julkaisut/

Myöhempien aikojen liiketoimintamahdollisuuksia, romaani, 2019
Ei kaikki pinnat kireällä, romaani, 2018
Missä paikkasi, tiedätkö sen?, näytelmä, 2014
Lisäksi useita novelleja, suomeksi ja englanniksi
Olen myös suomentanut romaaneja