Martti Linna

 Martti Linna Lataa painokelpoinen kuva

Hamina

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Työpajat
Virtuaalivierailut
Juhlapuheet
Haastattelut / juonnot

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Kokenut esiintyjä, kouluttaja, juontaja, freelancetoimittaja sekä tieto- ja proosakirjailija Haminasta valmiina palvelukseen!

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Alakoulu , Lukio/ammattikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Olen kirjoittava metsätalousinsinööri Haminasta. Romaaneja olen julkaissut yli kymmenen, niistä kaksi on jo käännetty ranskaksi. Tietokirjoja olen kirjoittanut muun muassa maaseudusta, maa- ja metsätaloudesta, itäisen Suomenlahden historiasta sekä suomalaisista tanssilavoista. Kirjailijan työni lisäksi teen myös toimittajan töitä, erikoisaloina maaseutu, metsä ja luonto. Kirjoittajakouluttajana olen toiminut mm. Kotkan opistossa ja Suomen Maakuntakirjailijat ry:n kursseilla. Työpajat ja kirjailijavierailut ovat erittäin kehittäviä juttuja sekä kirjailijalle, että uskoakseni myös muille osallistujille! Olen myös juontanut jo vuosien ajan Haminan pääkirjastossa järjestettäviä kirjailijakahvila-kirjailijatapaamisia.

Mitä teen vierailulla?

Puhun mielelläni omista kirjoistani ja niiden aihepiireistä, kokemuksistani kirjakäännösten markkinoimisessa ulkomaille sekä tietokirjojen kirjoittamisesta. Työpajan vetäjänä minua kiinnostaa erityisesti se, kuinka saan osanottajat ajattelemaan itseään klassisen tarinan kirjoittajana. Kaikki tietävät, että proosamuotoisessa tarinassa täytyy olla alku, keskikohta ja loppu - mutta kuinka kirjoittaa se omalla tavalla niin, että että pystyy rikkomaan uskottavasti ja tuoreesti ikiaikaista rakennetta?

Tuotanto

Kaksitoista romaania ja viisi tietokirjaa. Ahventen valtakunta eli Le Royaume des perches oli vuonna 2013 Ranskassa ehdolla parhaaksi käännetyksi rikosromaaniksi. Lastenromaani Isän luokse oli vuonna 2018 ehdolla Lasten LukuVarkaus -kirjallisuuspalkinnon saajaksi.

Lisäksi olen julkaissut paljon novelleja ja kolumneja eri medioissa.

Metsäaiheisia tietokirjoja olen kirjoittanut kolme. Historiallisia näytelmiä olen kirjoittanut yhden.

Teokset löytyvät täältä: http://martti.linna.tarinoi.fi/16