Martti Linna

 Martti Linna Ladda en bild som kan publiceras

Hamina

Författarbesök
Föreläsningar
Verkstäder
Virtuella författarbesök
Festtal
Intervjuare / konferencier

Skriv ut faktapaket

Logga in och beställ

Kokenut esiintyjä, kouluttaja, juontaja, freelancetoimittaja sekä tieto- ja proosakirjailija Haminasta valmiina palvelukseen!

Målgruppen för mina böcker

Aikuiset , Lågstadium , Lukio/ammattikoulu , Högstadium

Beskrivning

Olen kirjoittava metsätalousinsinööri Haminasta. Romaaneja olen julkaissut yli kymmenen, niistä kaksi on jo käännetty ranskaksi. Tietokirjoja olen kirjoittanut muun muassa maaseudusta, maa- ja metsätaloudesta, itäisen Suomenlahden historiasta sekä suomalaisista tanssilavoista. Kirjailijan työni lisäksi teen myös toimittajan töitä, erikoisaloina maaseutu, metsä ja luonto. Kirjoittajakouluttajana olen toiminut mm. Kotkan opistossa ja Suomen Maakuntakirjailijat ry:n kursseilla. Työpajat ja kirjailijavierailut ovat erittäin kehittäviä juttuja sekä kirjailijalle, että uskoakseni myös muille osallistujille! Olen myös juontanut jo vuosien ajan Haminan pääkirjastossa järjestettäviä kirjailijakahvila-kirjailijatapaamisia.

Vad jag gör under besöken

Puhun mielelläni omista kirjoistani ja niiden aihepiireistä, kokemuksistani kirjakäännösten markkinoimisessa ulkomaille sekä tietokirjojen kirjoittamisesta. Työpajan vetäjänä minua kiinnostaa erityisesti se, kuinka saan osanottajat ajattelemaan itseään klassisen tarinan kirjoittajana. Kaikki tietävät, että proosamuotoisessa tarinassa täytyy olla alku, keskikohta ja loppu - mutta kuinka kirjoittaa se omalla tavalla niin, että että pystyy rikkomaan uskottavasti ja tuoreesti ikiaikaista rakennetta?

Produktion

Kaksitoista romaania ja viisi tietokirjaa. Ahventen valtakunta eli Le Royaume des perches oli vuonna 2013 Ranskassa ehdolla parhaaksi käännetyksi rikosromaaniksi. Lastenromaani Isän luokse oli vuonna 2018 ehdolla Lasten LukuVarkaus -kirjallisuuspalkinnon saajaksi.

Lisäksi olen julkaissut paljon novelleja ja kolumneja eri medioissa.

Metsäaiheisia tietokirjoja olen kirjoittanut kolme. Historiallisia näytelmiä olen kirjoittanut yhden.

Teokset löytyvät täältä: http://martti.linna.tarinoi.fi/16