Anni
Kytömäki

Esiintymispaikat

Kansalais- ja työväenopisto , Yliopisto ja korkeakoulu , Kulttuurikeskus tai taidelaitos

Maakunta

Pirkanmaa

Kuvaus

Kirjoittamiseni alkoi metsästä. Lapsena hiivin usein metsään, kuuntelin tuulen huminaa suurten kuusten latvoissa ja opin haaveilemaan. Myöhemmin haaveet ja kuvitelmat alkoivat kiertyä tarinoiksi.

Monesti tuntuu siltä, että ainoastaan tarinoiden kautta on mahdollista tavoittaa vapaus ja oikeudenmukaisuus, jotka reaalimaailmassa ovat yhä ulottumattomissa. Olen viehättynyt historiallisiin aiheisiin. Esikoisromaanini Kultarinta valottaa luonnonsuojelun varhaisvaiheita Suomessa. Luonto on teoksissani keskeinen tapahtumaympäristö ja hiljainen päähenkilö, joka vaikuttaa ihmisten ratkaisuihin ja kohtaloihin: suuri liittolainen, ei vihollinen.

Mitä teen vierailulla?

Kerron tuotannostani ja kirjailijan työstä, tavoista ruokkia mielikuvitusta, keinoista luoda tarina – ja siitä, miten tarinoiden keksiminen voi auttaa oman elämän kiemuroissa. Voin puhua luonnosta ja/tai musiikista ja näiden merkityksestä teosteni synnyssä ja sisällössä: miten yhteistä on luonnolla, musiikilla ja kirjoittamisella, miten ne tukevat toisiaan jne.

Mieluiten vastaan haastattelijan kysymyksiin, mutta tarvittaessa voin esiintyä ilman valmiita kysymyksiä. Pystyn ryydittämään esiintymisiäni aiheeseen sopivalla pianomusiikilla.

Tuotanto

Kivitasku, romaani, Gummerus 2017
Kultarinta, romaani, Gummerus 2014
Trubaduuri, novelli antologiassa Rakkaustarinat, Otava 2008