Anni Kytömäki

 Anni Kytömäki Ladda en bild som kan publiceras

© Liisa Valonen

Hämeenkyrö

Författarbesök
Föreläsningar
Virtuella författarbesök
Festtal

Skriv ut faktapaket

Logga in och beställ

Romaanihenkilöni viihtyvät metsissä ja ihmisten ilmoilla, minä myös. Kerron yleisöille teoksistani ja työstäni - ja voin soittaa pianoakin.

Målgruppen för mina böcker

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu , Högstadium

Beskrivning

Kirjoittamiseni alkoi jo ennen kuin opin kirjaimet, lapsena, omin päin tehdyillä metsäretkillä. Kuljeskelin suurten kuusten juurella ja pohdin, mitä kaikkea maailmassa voisi olla tai on ehkä ollut ennen minua. Myöhemmin kuvitelmat alkoivat kiertyä novelleiksi, sittemmin laajoiksi romaaneiksi.

Teokseni sijoittuvat suurelta osin historiaan, ja luonto on niissä keskeinen tapahtumaympäristö. Romaanien kirjoittaminen on minulle tapa tutkia ihmismieltä ja oman aikamme ilmiöiden pitkiä juuria.

Esikoisromaanini Kultarinnan (2014) ilmestymisestä lähtien olen esiintynyt lukuisissa kirjastoissa, lukupiiritapaamisissa ja kulttuuritapahtumissa. Yksinäisen kirjoittamistyön vastapainona kohtaan mielelläni lukijoita, kerron ja keskustelen kirjojeni teemoista ja tarinoiden synnystä.

Vad jag gör under besöken

Kerron tuotannostani ja kirjailijan työstä, tavoista ruokkia mielikuvitusta, keinoista luoda tarina - ja siitä, miten tarinoiden keksiminen voi auttaa elämän kiemuroissa. Voin puhua luonnosta ja/tai musiikista ja näiden merkityksestä teosteni synnyssä ja sisällössä: mitä yhteistä on luonnolla, musiikilla ja kirjoittamisella, miten ne tukevat toisiaan jne. Kerron mielelläni myös teosteni yhteiskunnallisista teemoista, fiktion suhteesta todellisuuteen.

Mieluiten vastaan haastattelijan kysymyksiin, mutta tarvittaessa voin esiintyä ilman valmiita kysymyksiä tai valmistella luennon tai puheen. Pystyn ryydittämään esiintymisiäni aiheeseen sopivalla musiikilla, jos paikalla on piano.

Produktion

Margarita, romaani, Gummerus 2020
Kivitasku, romaani, Gummerus 2017
Luontopäiväkirja, kaunokirjallinen tietokirja, Metsäkustannus 2016
Kultarinta, romaani, Gummerus 2014
Trubaduuri, novelli antologiassa Rakkaustarinat, Otava 2008