Eevi Kuokkanen

 Eevi Kuokkanen

© Veikko Somerpuro

Helsinki

Kirjailijavierailut
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Olen myöhäiskypsä esikoiskirjailija, jota on kehuttu innostavaksi esiintyjäksi. Kirjoitan sosiaalipsykologista jännitystä.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset

Kuvaus

Olen pitkän linjan tekstiammattilainen, mutta vasta tukevassa keski-iässä totetutin suunnitelmani: haluan kirjoittaa jännitysromaaneja, joissa keskitytään tavallisiin ihmisiin ja joissa heijastuvat yhteiskunnalliset muutokset. Vahva paikan tuntu on olennainen osa kerrontaani. Kirjallisuustieteen maisterina osaan lähestyä kirjallisuutta analyyttisesti. Virkavuodet kirjastonhoitajana antoivat valmiuksia puhua kaunokirjallisuudesta ja lukemisen merkityksestä monenlaisille yleisöille

Nykyinen päivätyöni keskittyy yrityskulttuurin muotoiluun erilaisin osallistavin keinoin. Työhöni kuuluu monenlaista esiintymistä. Parhaan valmennuksen esiintymiseen olen saanut ammoin toimiessani kirjavinkkarina – sen jälkeen en ole jännittänyt edes suuryritysten johtoryhmiä. Olen esiintyjänä luonteva ja tuon oman persoonani esille. Minua on myös mainittu hauskaksi. Hauskuus lienee ainakin enimmäkseen tarkoituksellista.

Mitä teen vierailulla?

Kirjan kirjoittaminen prosessina, etenkin päivätyön ohessa, on monien haave. Kirjoittamisen arvo ja tavoitteellisen tekstin luomisen taivas ja helvetti ovat asioita, joista uskon osaavani kertoa. Koulutan sisällöntuottajia varsinaisessa työssäni, ja tämä on antanut minulle laajan työkalupakin erilaisia luovuutta ja tekstin sujuvuutta edistäviä kikkoja.

Kaunokirjallisuuden lukemisen merkitys elämälle kokonaisuutena on aihe, josta ei voi puhua liikaa. Olen nähnyt modernin rikosromaanin synnyn ja päässyt seuraamaan sen kehitystä. Itse edustan sosiaalipsykologista suuntausta, ja yhteiskunnan ja liike-elämän muutoksista ja niiden heijastumisesta fiktioon on aina mielenkiintoista puhua ja keskustella. Lukemalla murhista voi luoda elämäänsä tasapainoa ja mielenrauhaa. Tämä paradoksi on hedelmällinen lähtökohta mille hyvänsä keskustelulle.

Tuotanto

Ei sanaakaan, Tammi, 2023