Eevi Kuokkanen

 Eevi Kuokkanen Ladda en bild som kan publiceras

© Veikko Somerpuro

Helsinki

Författarbesök
Virtuella författarbesök

Skriv ut faktapaket

Logga in och beställ

Olen myöhäiskypsä esikoiskirjailija, jota on kehuttu innostavaksi esiintyjäksi. Kirjoitan sosiaalipsykologista jännitystä.

Målgruppen för mina böcker

Aikuiset

Beskrivning

Olen pitkän linjan tekstiammattilainen, mutta vasta tukevassa keski-iässä totetutin suunnitelmani: haluan kirjoittaa jännitysromaaneja, joissa keskitytään tavallisiin ihmisiin ja joissa heijastuvat yhteiskunnalliset muutokset. Vahva paikan tuntu on olennainen osa kerrontaani. Kirjallisuustieteen maisterina osaan lähestyä kirjallisuutta analyyttisesti. Virkavuodet kirjastonhoitajana antoivat valmiuksia puhua kaunokirjallisuudesta ja lukemisen merkityksestä monenlaisille yleisöille

Nykyinen päivätyöni keskittyy yrityskulttuurin muotoiluun erilaisin osallistavin keinoin. Työhöni kuuluu monenlaista esiintymistä. Parhaan valmennuksen esiintymiseen olen saanut ammoin toimiessani kirjavinkkarina – sen jälkeen en ole jännittänyt edes suuryritysten johtoryhmiä. Olen esiintyjänä luonteva ja tuon oman persoonani esille. Minua on myös mainittu hauskaksi. Hauskuus lienee ainakin enimmäkseen tarkoituksellista.

Vad jag gör under besöken

Kirjan kirjoittaminen prosessina, etenkin päivätyön ohessa, on monien haave. Kirjoittamisen arvo ja tavoitteellisen tekstin luomisen taivas ja helvetti ovat asioita, joista uskon osaavani kertoa. Koulutan sisällöntuottajia varsinaisessa työssäni, ja tämä on antanut minulle laajan työkalupakin erilaisia luovuutta ja tekstin sujuvuutta edistäviä kikkoja.

Kaunokirjallisuuden lukemisen merkitys elämälle kokonaisuutena on aihe, josta ei voi puhua liikaa. Olen nähnyt modernin rikosromaanin synnyn ja päässyt seuraamaan sen kehitystä. Itse edustan sosiaalipsykologista suuntausta, ja yhteiskunnan ja liike-elämän muutoksista ja niiden heijastumisesta fiktioon on aina mielenkiintoista puhua ja keskustella. Lukemalla murhista voi luoda elämäänsä tasapainoa ja mielenrauhaa. Tämä paradoksi on hedelmällinen lähtökohta mille hyvänsä keskustelulle.

Produktion

Ei sanaakaan, Tammi, 2023