Hanna-Riikka Kuisma

 Hanna-Riikka Kuisma Lataa painokelpoinen kuva

© Sami Kokko

Pori

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Olen kokenut kirjailija ja tehnyt paljon luentoja/esiintymisiä laidasta laitaan. Erityisesti virtuaalivierailut kiinnostavat tällä hetkellä!

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu

Kuvaus

Olen aikuisille kirjoittava prosaisti, olen julkaissut novelleja ja romaaneja. Kirjoitan psykologista fiktiota, jossa olen kuvannut tähän mennessä pääosin yhteiskunnan ja ihmisyyden pimeää puolta. Olen halunnut kertoa huono-osaisista ja syrjäytyneistä, kuvata mielenterveysongelmia, köyhyyttä, väkivaltaa ja päihdeongelmia. Samalla kuitenkin kieltäni on sanottu kauniiksi ja lyyriseksi. Kaiken kantavana voimana ja vastapainona on rakkaus. Tärkeintä minulle on kuvata ihmistä, ihmisen mysteeri ja sen ratkaisemisen mahdoton tehtävä on asia, joka saa minut tarttumaan tarinaan yhä uudestaan.

Kirjailijuus ei ole minulle pelkästään työ: se on elämäntapa.

Mitä teen vierailulla?

Kerron mielelläni omista kirjoistani tai keskustelen niihin liittyvästä aihepiiristä. Voin myös kertoa yleisesti kirjailijuudesta ammattina, eli mitä se minun näkökulmastani on. Vakavammin tai kevyemmin. Käy haastattelijalla tai ilman. Kielenä suomi, tilaisuudesta riippuen myös englanti.

Tällä hetkellä erityisesti virtuaalivierailut kiinnostavat!

Tuotanto

Kerrostalo, 2019, Like
Viides vuodenaika, 2016, Like
Valkoinen valo, 2013, Like
Sydänvarjo, 2011, Like
Käärmeenpesä, 2007, WSOY
Elinkautinen, 2005, Like

Tekstejä novelleista esseisiin erilaisissa antologioissa