Tiina Konttila

 Tiina Konttila Lataa painokelpoinen kuva

Sievi

Kirjailijavierailut
Kirjavinkkaus
Työpajat
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Pohjois-Pohjanmaalainen lastenkirjailija ja kuvittaja, jonka tavoitteena on viihdyttää, herätellä ideoita ja levittää kirjarakkautta.

Kirjojeni kohderyhmä

Alakoulu , Alkuopetus

Kuvaus

Olen käsikirjoittanut kaksi lasten sarjakuva-albumia, jotka on kuvittanut Anne Muhonen. Sirkus Rinkelin omalaatuisten tarinoiden jälkeen tein Lasten sarjisoppaan, jossa käydään läpi sarjakuvantekijälle tarpeelliset asiat turhia sääntöjä vältellen. Sarjisopas oli samalla ensimmäinen kuvitustyöni, joiden parissa aikani onkin sen jälkeen kulunut. Sekä kuvituksen että kirjoittamisen saralla minua kiinnostavat humoristiset tarinat, jotka saavat myös lukijan mielikuvituksen liikkeelle ja viihdyttävät, mutta eivät aliarvioi.

Sarjisoppaan tiimoilta olen vetänyt sarjakuvapajoja lapsille eskari-ikäisistä alakoululaisiin – sarjakuvassa kun on se hienous, että sitä voi ymmärtää ja tehdä itse vaikkei vielä osaisi lukea tai kirjoittaa.  Olen myös pitänyt Ylivieskan kansalaisopistossa sarjakuvakoulua (syksy 2019).

Keväällä 2019 olin mukana Lukukeskuksen Lukuliike koulussa -hankkeessa, ja olinkin mielelläni mukana puhumassa koululaisille kirjoista, tarinoista ja lukemisen mahtavuudesta.

Mitä teen vierailulla?

Onnistuneimpia vierailuja ovat olleet luokkien tai muiden ryhmien kanssa vetämäni sarjispajat ja keskustelut. Lapsiyleisö kiinnostuu yleensä parhaiten, kun pääsee itsekin osallistumaan, ja luokan kanssa pidetty sarjispaja tai keskustelu antaa tähän tietysti paremmin mahdollisuuksia kuin koko koululle pidetty luento.
Molemmat kuitenkin onnistuvat, ja toki luentotilanteessakin on mahdollisuuksia vuorovaikutukseen.

Sarjispajojen vetämisen lisäksi olen käynyt myös puhumassa sarjakuvista yleisesti. Tällöin olen esimerkiksi kertonut sarjakuvan historiasta ja esitellyt eri tyylisiä sarjakuvia, mikä on ollut lapsille kiinnostavaa - aina kun ei kirjastoissakaan löydy kovin kattavaa sarjakuvavalikoimaa, ja moni kirja jää vaille ansaitsemaansa huomiota.

Sarjakuvan lisäksi tarinat, kirjoittaminen, kuvittaminen ja lukeminen - kirjallisuus yleisesti on kiinnostava ja itselleni tärkeä aihe.
Mielikuvitus on meidän jokaisen supervoima, jonka treenaaminen ja haastaminen kannattaa!

Tuotanto

Sirkus Rinkeli, 2015, Robustos
Sirkus Rinkeli 2, Suuri taikajahti, 2017, omakustanne
Lasten sarjisopas, 2018, Kustantamo S&S